Γράφει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου*:

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για τον μέλλον μας, για τον τόπο μας, για την πόλη, τα χωριά μας, την ζωή μας. Την Κυριακή παίρνουμε στα χέρια μας τις τύχες μας, για ένα δήμο ανοιχτό στους δημότες, ανοιχτό σε νέες ιδέες, έναν δήμο που θα κοιτά στο μέλλον, με αισιοδοξία και όραμα.

Για την απερχόμενη διοίκηση, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά και θα μπορούσαν να λεχθούν ακόμη περισσότερα. Ωστόσο φρονώ πως έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου η ανεπάρκεια όσων κρατούσαν τις τύχες μας στα χέρια τους, για αυτό και θα σταθώ σε μερικές δικές μου σκέψεις και προτεραιότητες, όπως το νοιώθω. 

  • Οραματίζομαι έναν Δήμο με πραγματικά «συμμετοχική δημοκρατία», όπου οι δημότες θα έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις, αλλά και θα γίνονται αποδέκτες του απολογισμού του έργου της δημοτικής αρχής. 

  • Έναν Δήμο που θα επιζητά τη σύνθεση απόψεων, προτάσεων και ιδεών, ανεξάρτητα από το ποιος τις καταθέτει

  • Έναν Δήμο του οποίο το ανώτατο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, θα λειτουργεί πάντα με γνώμονα το καλό της πόλης και των κοινοτήτων, μακριά από κάθε είδους μικροπολιτικές αντιλήψεις, ενώ η αντιπολίτευση θα είναι εκεί για να ασκεί εποικοδομητική κριτική. 

  • Έναν Δήμο που να έχει ως πρώτιστο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από σωστά ασφαλτοστρωμένους δρόμους και βατά πεζοδρόμια, μέχρι μεγάλα έργα που θα υπηρετούν τον σκοπό αυτό, όπως έργα υποδομής, θέσεις στάθμευσης, αθλητικά κέντρα, χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές, χώροι περιπάτου και άλλα μικρότερα και μεγαλύτερα. 

Πέρα από τους γενικούς στόχους, θέτω στον εαυτό μου και ενώπιον των συνδημοτών μου τρία «στοιχήματα»: 

  • Ως φαρμακοποιός, την βελτιστοποίηση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου προς κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

  • Ως παλιός αθλητής στο τένις, την προτεραιοποίηση των θεμάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην κάθε δυνατή συνδρομή των αθλητικών σωματείων, ομάδων και αθλητών. 

  • Ως πολίτης, την ασταμάτητη αντιμετώπιση των θεμάτων της «καθημερινότητας», που μπορεί να φαντάζουν μικρά κοιτώντας την συνολική εικόνα, αλλά είναι μικρές «αγκίδες» που δυσκολεύουν τους δημότες και αμαυρώνουν την γενική εικόνα του Δήμου. 

Τα επόμενα 5 χρόνια ο Δ. Βέροιας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, είτε ως επερχόμενες προοπτικές ανάπτυξης, είτε ως απότοκα του παρελθόντος. Σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να πάμε σε καμία περίπτωση με όρους αδιαφάνειας, «αυτόματου πιλότου», προσωπικών συμφερόντων και μετριότητας. 

Για αυτό και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 ψηφίζουμε, με το χέρι στην καρδιά, τον συνδυασμό του Θεόφιλου Κορωνά! Για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στον Δήμο Βέροιας, για να μπορέσουμε να ΑΛΛΑξουμε την κατάσταση και να ΖΟΥΜΕ εμείς και οι επόμενες γενιές σε μία πόλη που θα μας παρέχει την όμορφη φιλοξενία της, αλλά και προοπτικές για μια ποιοτική ζωή. 

Σας καλώ να δώσετε την ευκαιρία στην ΑΛΛΑΓΗ, για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, για έναν Δήμο Βέροιας θα χαίρεσαι να ΖΕΙΣ και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ. 

* Ο Γιώργος Α. Χατζηγεωργίου είναι Φαρμακοποιός – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας (Δ.Ε. Βέροιας) με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – αλλάΖΟΥΜΕ» του Θεόφιλου Κορωνά

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή