Δελτία Τύπου από Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας: 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και υποστήριξης των  νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 επιμορφωτική συνάντηση στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας. 

Στην αρχική εισήγηση ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου παρουσίασε το θέμα: «Ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος». Συγκεκριμένα ανέπτυξε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τις έννοιες των πειθαρχικών αδικημάτων και των ποινών τους. 

Ακολούθησαν εισηγήσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Ημαθίας, κ.κ.: Ράπτη Γεωργίου Σ.Ε Φυσικής Αγωγής ΠΕ11, Ξανθής Αλμπανάκη Σ.Ε. Θεολόγων ΠΕ01, Ελένης Μπαμπαλώνα Σ.Ε. Πληροφορικής ΠΕ86 και Παύλου Περπερίδη Σ.Ε. Φιλολόγων ΠΕ02. 

Ιδιαίτερα χρήσιμη υπήρξε η εισήγηση της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ) κ. Τέτου Ελένης με θέμα: «Ο ρόλος του ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ και η σχέση του με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». 

Την επιμορφωτική αυτή συνάντηση συντόνισε ο αναπληρωτής προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε Ημαθίας κ. Βασίλειος Δαβόρας ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ημαθίας κ. Ευθυμία Γώτη.

Η βελτίωση της κατάρτισης των εκπαιδευτικών αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΔΔΕ Ημαθίας για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης στον τομέα ευθύνης της.

Μια πρωτοβουλία ζωής από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας!!

Σας προσκαλούμε στην Εκπαίδευση  από εθελοντές εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) και πιστοποίηση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS) από το ERC (Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο Αναζωογόνησης) εκπαιδευτικών των σχολείων της Βέροιας με σκοπό να διακινηθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες σε όλους τους εκπαιδευτικούς σε πρώτη φάση!!

Η δεύτερη  και καινοτόμα για τα εκπαιδευτικά δεδομένα φάση θα ανακοινωθεί από το Διευθυντή της ΔΔΕ Ημαθίας κ. Αλατζόγλου Αθανάσιο, την ημέρα της πιστοποίησης!!!

Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 στους χώρους τους σχολικού συγκροτήματος ΕΠΑΛ-ΕΚ.

Η ΔΔΕ Ημαθίας πρωτοπορεί!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή