Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με τον συνδυασμό “Δράση με Γνώση”, του Κ. Βοργιαζίδη, είναι ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης.

Βιογραφικά στοιχεία και μήνυμα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου:

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πτυχιούχος  Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσ/νίκης και Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Δάσκαλος σε σχολεία Θες/νίκης, Κιλκίς και Βέροιας.

Δ/ντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, επί οκτώ έτη. Ως δάσκαλος τάξης και  ως δ/ντής, στα Δημ. Σχολεία Βέροιας: 10ο, 4ο, 6ο 5ο και 8ο, συμμετείχα σε  σειρά καινοτόμων και πιλοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Θήτευσα, επί πολλά έτη, σε  πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπ/κών, σε όλα τα αξιώματα.

Αντιπρόσωπος, σε πολλές  Γενικές Συνελεύσεις της ΔΟΕ.

Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ νομού Ημαθίας (1994-1998).

Μέλος: του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) νομού Ημαθίας, επί τέσσερα έτη.

Μέλος Δ.Σ. Καλλιτεχνικών Εταιρειών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, με πολύχρονη θητεία.

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης νομού Κιλκίς.

Μέλος της Εφορείας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Μέλος Περιφερειακών Επιτροπών Πανελλήνιων Αγώνων Αρχαίου Δράματος, Σύγχρονου Θεάτρου και Ζωγραφικής,  του ΥΠΕΠΘ.

Μέλος Κριτικών Επιτροπών Ζωγραφικής.

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας, ως εκπρόσωπος των Συλλόγων Δασκάλων  Ν. Ημαθίας.

Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βέροιας, ως εκπρόσωπος της Δ/νσης Π.Ε. νομού Ημαθίας.

Εισηγητής σε επιστημονικά, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια. 

Από το 1975 έχω εικαστική δράση παρουσιάζοντας έργα ζωγραφικής,  σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, διατηρώντας έως το 2007  εργαστήρι και σχολή ζωγραφικής στην πόλη μας. 

 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ (2007-2019)

Από το 2007 έως το 2019, εκλεγόμουν, για τρεις συναπτές δημοτικές περιόδους,  Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας, θητεύοντας στις παρακάτω  θέσεις ευθύνης:

2007-Πρόεδρος των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

2008-2010-Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού «Θ. Ζωγιοπούλου».

2008-2010-Μέλος της Επιτροπής Ονοματοδοσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, ορισθείς από την ΚΕΔΕ.

2008-2011-Αντιπρόεδρος του Μουσείου Εκπ/σης «Χρίστος Τσολάκης».

2007-2019-Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. Νομικών Προσώπων, Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΚΕΠΑ, ΔΗΜ. ΑΘΛΗΤ. ΚΕΝΤΡΩΝ (ΔΑΚ), ΣΧΟΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ).

2008-2009 -Αντιδήμαρχος Παιδείας.

2010-Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

2011-2012 -Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

2013-2014-Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού.

2015-2019-Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

ΟIΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Σύζυγός μου είναι η Δήμητρα Αραμπάμπασλη – Μαυροκεφαλίδου, συνταξιούχος νοσηλεύτρια και  έχουμε δύο κόρες την Ειρήνη και την Ελένη.

«ΔΡΑΣΗ  ΜΕ  ΓΝΩΣΗ» – ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, νέοι, ικανοί υποψήφιοι, με σύγχρονες, καινοτόμες ιδέες μαζί με τους έμπειρους  του ψηφοδελτίου, ¨Δράση με Γνώση¨, θα συγκροτήσουν, και κατά την προσωπική μου εκτίμηση, την επόμενη διοίκηση του Δήμου.

Θα πορευτούμε με επικεφαλής τον νυν και εκ νέου  Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, φειδωλό στις μεγαλόστομες συνθηματολογικές διακηρύξεις,  αλλά ουσιαστικό, μεθοδικό και ρεαλιστή  στην παραγωγή  ιεραρχημένου, κοστολογημένου, σχεδιασμένου και προτεραιοποιημένου έργου. Η «Δράση με Γνώση», κατά την επόμενη πενταετή δημοτική περίοδο, θα συνεχίσει το δημιουργικό έργο της, βελτιώνοντας συνεχώς υποδομές και υπηρεσίες, επ΄ ωφελεία της κοινωνίας των πολιτών.

Με τεχνικά προγράμματα και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πορευόμαστε πάντα, αδιάλειπτα και συνεργατικά με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για να πετυχαίνουμε τους βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του Δήμου.

Ένας από τους  κεντρικότερους προσωπικούς μου στόχους θα  είναι  κατά την επόμενη δημοτική περίοδο, αν εκλεγώ,  να αγωνιστώ για την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας της Βέροιας ως  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ).

Από το 2018, πρώτη φορά δημόσια, εξέφρασα την πεποίθηση μου για τη  δυνατότητα της πόλης να πορευτεί προς την κατάκτηση του οραματικού  στόχου.

Κατά  την επόμενη πενταετία η πόλη μας μπορεί να προετοιμαστεί, σε όλα τα επίπεδα, όπως  επιτάσσει το πολύ μεγάλο εγχείρημα και όπως ορίζονται  οι προϋποθέσεις συμμετοχής από την Ευρωπαϊκή   Επιτροπή και το ΥΠΠΟ.

Ο Δήμος μας από τώρα πρέπει να συγκροτήσει μια αξιόμαχη ομάδα ικανών ειδικών επιστημόνων, η οποία θα προετοιμάσει, προς υποβολή, τον πληρέστερο και ανταγωνιστικότερο φάκελο, έναντι των ανθυποψήφιων ελληνικών  πόλεων.

Όταν το ΥΠΠΟ καλέσει τις πόλεις να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους, οφείλουμε να έχουμε διανύσει όλο τον οδικό χάρτη προετοιμασίας, με σταθερά βήματα, κατά το παράδειγμα της Ελευσίνας ΠΠΕ 2021.

Με όλες τις δυνάμεις των φορέων  συντεταγμένες και συμπαραταγμένες, η Βέροια, με τα πολύ μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα,  βάσιμα μπορεί να ελπίζει στην επίτευξη του τελικού οραματικού στόχου και να οριστεί, στις αρχές της επόμενης   δεκαετίας,  η επόμενη ΠΠΕ. Μπορούμε να αναμετρηθούμε με την πρόκληση και να αναδειχτούμε νικητές.

Η Βέροια, αν επιτυχώς υπερνικήσει και επικρατήσει των άλλων ανθυποψηφίων πόλεων, θα αναβαθμίσει θεαματικότατα τη θέση της στον  πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη της Ελλάδας και της  Ευρώπης.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στα δεκατρία έτη της θητείας μου (2007-2019),πέραν των κύριων καθηκόντων μου, που απέρρεαν κάθε φορά από τα καθήκοντά μου,  υπήρξα εμπνευστής, συντάκτης και πρωτεργάτης των παρακάτω σημαντικών πρωτοβουλιών, που απέκτησαν θεσμικά χαρακτηριστικά:

Δημοτικό Συμβουλίου Εφήβων Βέροιας (2017-)

Δημοτικό Συμβουλίου Παίδων Βέροιας(2018-)

Δίκτυο των «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» ( αποτελούμενο από τα ΔΗΠΕΘΕ: Βέροιας, Σερρών, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καβάλας, Κομοτηνής και Κέρκυρας. Σημ.: Ήταν από τα μεγαλύτερα Δίκτυα Οργανισμών Πολιτισμού στη χώρα μας) (2016-)

«Θεατρική Άνοιξη Εφήβων» από δευτεροβάθμια σχολεία Ημαθίας , Πέλλας και Πιερίας.(2015-)

Εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την εικόνα, την κατάσταση και τη λειτουργία  του δημόσιου αστικού χώρου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Κινητό τηλέφωνο:6972623853

E-mail: maurokefalidesnikolaos@gmail.com

Θέτω στη δίκαιη  κρίση σας την υποψηφιότητά μου.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή