Με την επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ομιλία στην πλατεία Καπετανίδη, στην περιοχή της Καλλιθέας στη Βέροια, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 οι διήμερες εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και του Δ. Βέροιας προς τιμήν του εθνομάρτυρα Έλληνα του Πόντου Δημοσιογράφο Νικόλαο Καπετανίδη, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους στις 21 Σεπτεμβρίου 1921, στην Αμάσεια του Πόντου. 

Το τρισάγιο ενώπιον του μνημείου του Πόντιου Ακρίτα, που βρίσκεται στην πλ. Καπετανίδη, τέλεσαν οι Αρχιμ. Ναθαναήλ Καραγέργος και Πρωτοπρ. Νεκτάριος Σαββίδης, ενώ ομιλία για το τιμώμενο πρόσωπο έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Ασλάνογλου, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.  

Μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου (23/9) στο Πολιτιστικό Κέντρο της ΕΛΒ στο Πανόραμα, ακολούθησε ξενάγηση στη Βεργίνα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου έγινε εκδήλωση στον Χώρο Τεχνών, με ομιλίες για τον Νικόλαο  Καπετανίδη και ανάγνωση επιστολών του. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή