ΑΠΟΨΗ: Για το Κυπριακό, με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις απόψεις του περί μισθοφορικού στρατού και κοινωνικής θητείας (και μάλιστα για αγόρια και κορίτσια, όπως είπε) μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης το απόγευμα της Πέμπτης (22/9/2023), σε δηλώσεις του στο Αιγάλεω. 

Ωστόσο, οι δηλώσεις του κ. Κασσελάκη προκάλεσαν αρκετά σχόλια, ειδικά όταν δεν αποκάλεσε ευθέως “ψευδοκράτος” την βόρεια κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αλλά αναφέρθηκε σε αυτό ως “κρατίδιο” και μετά από διόρθωση δημοσιογράφου υιοθέτησε τον όρο “ψευδοκράτος”. 

Σχόλια προκάλεσαν και οι δηλώσεις του για τον μισθοφορικό στρατό στην πρώτη γραμμή, αλλά και η αναφορά του για κοινωνική θητεία “για αγόρια και κορίτσια”. 

Προφανώς ο κ. Κασσελάκης δεν έχει το ίδιο χάρισμα στον λόγο, όσο στην εικόνα, ενδεχομένως να μην έχει βαθιά γνώση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα επικοινωνιακό “φάουλ” και μάλιστα σοβαρότατο να μην έχει ξεκάθαρα στο νου του ότι στην Κύπρο υπάρχουν κατεχόμενα και το εκεί “κρατίδιο” που είπε, είναι ένα ψευδοκράτος.

Μήπως, τελικά, η υπερβολική έκθεση θα… απομυθοποιήσει τον άνθρωπο που με 5 ατάκες και ένα πλατύ χαμόγελο κατάφερε να πάρει το 45% των ατόμων που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ; Των κανονικών – παλιότερων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, και των 40.000 που μπήκαν στο κόμμα την τελευταία στιγμή, για τον βγάλουν πρόεδρο; 

Αλ. Εξ. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή