ΑΠΟΨΗ: Γεγονός είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει ποσοστό 45% στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη Προέδρου στον πρώτο γύρο, μετά από μόλις εικοσαήμερη προεκλογική εκστρατεία, όντας τελείως άγνωστος στο χώρο αυτόν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο. 

Πρέπει – άποψη μου, να σεβαστούν όλοι αυτή την επιτυχία και πιστεύω να εκλεγεί Πρόεδρος την επόμενη Κυριακή μετά την εκδήλωση πρόθεσης στήριξης του από τον Νίκο Παππά. Πολλά λέγονται εις βάρος του όπως πχ. Αμερικάνικος κομήτης ή ανεπαρκής πολιτική προσωπικότητα και άσχετος με τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδος όπως και ομοφοβικά σχόλια. Παρόλα αυτά όμως απ ότι φαίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μεγάλο επικοινωνιακό χάρισμα, είναι πολύ άνετος στην επαφή του με τον πολίτη, ο κόσμος δείχνει να τον θέλει και απόδειξη αυτού είναι το ότι προσήλθε στις εκλογές τουλάχιστον τριπλάσιος αριθμός πολιτών απ ότι περίμεναν στην Κουμουνδούρου και όλα αυτά λόγω Κασσελάκη. 

Θα θυμίσω ότι κάτι ανάλογο κλίμα υπήρχε και για τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν ήρθε από την Αμερική ( και φυσικά δεν συγκρίνω σε καμία περίπτωση τον Κασσελάκη με την τεράστια και παγκόσμια προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου απλά το αναφέρω σαν παράδειγμα). Τότε λέγανε ότι ήταν πράκτορας της CΙA, Αμερικάνος με ύποπτο ρόλο και υπήρχε μία καχυποψία  εις βάρος του. Ο Ανδρέας όμως κατέκτησε τους Έλληνες , πήρε δυσθεώρητα  ποσοστά στις εκλογές, κυβέρνησε την Ελλάδα με επιτυχία και αποτελεσματικότητα,  έγραψε  δε ιστορία με ανεξίτηλα γράμματα. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να συνέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ  από το σοκ που υπέστη στις περασμένες εκλογές, παρά μόνο με Κασσελάκη αρχηγό, η μόνη του ελπίδα. Ποιος θα μπορέσει άραγε να εμβολίσει το μεσαίο χώρο – το κέντρο που λέμε, που είναι το κλειδί που πρέπει να έχει  ένα κόμμα  ώστε να ξεκλειδώσει την πόρτα που οδηγεί  στην εξουσία? 

Με τι «μούτρα», που λέει η λαϊκή ρήση θα ζητήσει στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο των Ελλήνων χωρίς τον Κασσελάκη Πρόεδρο. Απεναντίας θα ξυπνήσει μνήμες οδυνηρές όπως πχ τον πρώην Υπουργό του, που σε ρόλο Προκρούστη, πετσόκοψε  τις συντάξεις και τα εισοδήματα των μικρομεσαίων όπως γράφτηκε στον Τύπο ή τον Βουλευτή με τα πάμπολλα ακίνητα που για αυτόν έχουν γραφτεί πολύ άσχημα στις εφημερίδες ή την Υπουργό που ήθελε να φορολογηθεί ο εργαζόμενος με αμοιβή μόλις  τετρακοσίων ευρώ μηνιαίως. Τρελά πράγματα. Να θυμίσω εδώ ότι πολλές φορές αναφέρθηκαν  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  στον «άθλο» της συγκέντρωσης κεφαλαίου ύψους 37δις,που ήταν τελικά προϊόν υπερφορολόγησης  της μεσαίας τάξης  ενώ προσφάτως κορυφαίο στέλεχος του, είπε  ότι ήταν λάθος αυτό που έγινε εις βάρος των μικρομεσαίων. 

Άποψη μου είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μόνος που θα μπορέσει, εάν εκλεγεί Πρόεδρος,  να ανορθώσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και να τον θέσει σε τροχιά εξουσίας. 

Γ.Ξ. ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή