ΔΤ από Δ. Βέροιας: Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βέροιας, κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 18 Σεπτεμβρίου 2023, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) Δήμου Βέροιας, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Βέροιας στην τοποθέτησή του υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, εστιάζοντας στο ζήτημα της εκταμίευσης κονδυλίων με στόχο την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. 

«Η κλιματική κρίση είναι μια δυναμική κατάσταση και τα έργα που θα εκτελεστούν πρέπει να στηρίζονται σε διαρκώς επικαιροποιημένες μελέτες και δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Βέροιας, κ. Γιάννης Σημανίκας, αναφέρθηκε με τη σειρά του στο «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας Υδάτινου Διαμερίσματος Δυτ. Μακεδονίας», σημειώνοντας πως το επίπεδο επικινδυνότητας σε περιοχές του Δήμου Βέροιας είναι χαμηλό έως μέσο. Όπως επισήμανε η επικινδυνότητα έγκειται στον παράγοντα κορεσμό υπεδάφους (βροχοπτώσεις προηγούμενων ημερών), φυτοκάλυψης του εδάφους (στην περιοχή μας αγγίζει το 80%), χρήσεις γης (η πλειονότητα των εκτάσεων στην περιοχή μας είναι αγροτικές) και στο πλούσιο υδρογραφικό δίκτυο. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής της Π.Υ. Ημαθίας, Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, Αστυνόμος Α’, Θωμάς Μοσχόπουλος, ο εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητή ΙΜΠ, Σ/χης, Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Δασάρχης Βέροιας, κ. Γεώργιος Παπαρουσόπουλος, η Προϊσταμένη Δημοτικής Αστυνομίας, κα Ελένη Σιακαβάρα, ο Διευθυντής Τ.Υ. Νοσοκομείου Βέροιας, κ. Δημήτρης Ράμμος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνος Βεργώνης και από το ΕΚΑΒ ο κ. Στάματης Ιωάννου.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή