Εκδήλωση από το Πολιτιστικό Όμιλο της κατεχόμενης Μόρφου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023 στην πλατεία της Φυτειάς, με την παρουσία πολύ κόσμου. 

Ο εν λόγω Σύλλογος, από την μαρτυρική Κύπρο, κάνει περιοδείες ανά την Ελλάδα, παρουσιάζοντας την ιστορία της κατεχόμενης πόλης και της μεγαλονήσου, χορούς, τραγούδια, φωτογραφίες κλπ, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το διαρκώς τελούμενο έγκλημα των Τούρκων στην Κύπρο. 

Ο κόσμος της Φυτειάς αγκάλιασε με θέρμη τους Κύπριους αδελφούς μας, ενώ προς έκπληξη τους πληροφορήθηκαν κατά την παρουσία τους στη Φυτειά, από κατοίκους της περιοχής, ότι στην Μητρόπολη Μόρφου υπηρετεί κληρικός που κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό. 

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης του Πολιτιστικού Ομίλου Μόρφου, η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και τραγούδι από κατοίκους της Φυτειάς. 

Μεταξύ των παρόντων ήταν ο αντιδήμαρχος Βέροιας Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Αγγέλου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ενώ το κοινό και τους καλεσμένους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Φυτειάς, Κώστας Βύζας

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Μόρφου θα πραγματοποιήσει ανάλογη παράσταση το βράδυ της Κυριακής 20 Αυγούστου 2023, στον Τριπόταμο Δ. Βέροιας. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή