Το πρωί του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του προστάτου και πολιούχου της πόλης, Οσίου Θεοφάνους του Θαυματουργού. 

Χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και συμμετείχαν ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και ο ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Θεοφάνους που θησαυρίζεται στο Ναό, ενώ πλήθος πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και ευσεβών Ναουσαίων προσήλθαν για να τιμήσουν τον Θαυματουργό Άγιο.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι λαμπρύνουν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη και ευχήθηκε ο Όσιος Θεοφάνης ο Θαυματουργός να προστατεύει την πόλη του, την ηρωική Νάουσα και όσους τιμούν και εορτάζουν την μνήμη του.

Η παραμονή της εορτής

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023, ξεκίνησαν  οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Νάουσας, Οσίου Θεοφάνους. 

Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Ακολούθησε Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Εικόνας του εορταζομένου Αγίου στους δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή Φιλαρμονικής Μπάντας, πολιτιστικών συλλόγων και του στρατού και την  παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών και πλήθους Ναουσαίων.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή