Το πρωί της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2023, στο ορεινό Σέλι Ημαθίας, τελέστηκε όπως κάθε χρόνο, Μεθεόρτιο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών και ευλαβών προσκυνητών.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αρχιερείς, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους αυτές τις ημέρες τις Θεομητορικές Πανηγύρεις στο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αλεξανδρείας και στο Σέλι.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, που έλκει την καταγωγή του από το Σέλι και ευχαρίστησε με λόγους εγκάρδιους τους Αγίους Αρχιερείς, ενώ αναφέρθηκε στην καθιέρωση της ετήσιας εορτής των Βλάχων ηρωίδων γυναικών.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή