ΔΕΛΤΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ, ΑΧΛΑΔΙΟΥ, ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ:

Συνεδρίασε έκτακτα η επιτροπή μετά την δημοσιοποίηση των αποφάσεων της βιομηχανίας για τις τιμές του βιομηχανικού ροδάκινου. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΑΣΠ Μυλότοπου.  

Για μια ακόμη φορά η βιομηχανία αγνόησε τις πραγματικές συνθήκες κόστους παράγωγης με αποτέλεσμα οι τιμές που ανακοίνωσε είναι πολύ κατώτερες των περιθωρίων που δίνει η αγορά κομπόστας. εμμένουμε σταθερά στην απόφαση μας οι τιμές πρέπει να είναι τουλάχιστον ανάλογες της περιόδου 2021. 

Στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα προς την ένωση κονσερβοποιών ότι η μοναδική επιλογή που απομένει είναι η άμεση εκρίζωση της καλλιέργειας. Φαίνεται ότι τελικά η αδυναμία αντίληψης και κατανόησης της δεινής θέσης των παραγώγων προσκρούει στην απληστία του  κέρδους από την φετινή ευκαιρία!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή