ΔΤ από Π.Ε. Ημαθίας: Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει η φετινή ροδακινοπαραγωγή σε σχέση με την ακαρπία και άλλα ζητήματα που προέκυψαν, από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν. Τον ενημέρωσε επίσης και για την έκδηλη ανησυχία του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση καταγραφή των προβλημάτων σε πλήρη έκταση και την ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς που προκύπτει για τον αγροτικό κόσμο και την αγορά της Ημαθίας, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να συμφωνεί μαζί του.

Πριν την επικοινωνία του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Κώστας Καλαίτζίδης, παρότι γνωρίζει το θέμα ως άνθρωπος της αγοράς, θέλησε να έχει μια πληρέστερη εικόνα για το πρόβλημα που έχει προκύψει, γι’ αυτό και επισκέφθηκε αγροτικές μονάδες της Ημαθίας καθώς και ροδακινοκαλλιέργειες και παράλληλα είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, με συνεταιριστές, με επιχειρηματίες και στελέχη από τον χώρο της εμπορίας των νωπών και μεταποιημένων φρούτων της Ημαθίας.

Για όλα τα παραπάνω ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ενημέρωσε και τον Γιώργο Κεφαλά, αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, το ενδιαφέρον του οποίου για τον αγροτικό κόσμο και γενικά για τον κόσμο της Ημαθίας, παραμένει συνεχές και στην πράξη.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή