Διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι η απόσυρση της υποψηφιότητας Χαλκίδη θα μπορούσε να δημιουργήσει τριγμούς στην τοπική ΝΔ, επειδή κατήγγειλε σχέσεις και εξαρτήσεις μελών του κόμματος με την παράταξη Βοργιαζίδη και άλλα τέτοια… 

Να σας πω κάτι και δεν θέλω να στεναχωρηθεί κανείς: Καμία εξέλιξη δεν θα γίνει στην τοπική ΝΔ, κανενός το “αυτί” δεν θα τραβήξει η Πειραιώς και, αν τελικά δεν υπάρχει αντικαταστάτης επικεφαλής που θα εκπροσωπήσει την “δεξιά πτέρυγα”, δεν αποκλείεται να δούμε την ΝΔ να στηρίζει έμμεσα (ή και άμεσα) την υποψηφιότητα Βοργιαζίδη, καθώς ήδη αρκετά στελέχη της (και αναμένονται και άλλα ίσως) κατέρχονται ως υποψήφιοι στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου. 

Από την άλλη, μαθαίνω ότι τέθηκε θέμα αναστολής κομματικής ιδιότητας από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της Ημαθίας σε βάρος δύο μελών του, επειδή κατέρχονται ως υποψήφιοι με τον Κώστα Βοργιαζίδη. 

Δηλαδή, από τη μία “πράσινο φως” της ΝΔ και καμία επίπτωση για τα στελέχη της που επιλέγουν τον δρόμο τους και από την άλλη “κόκκινη κάρτα” του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη του που επιλέγουν να πάνε σε παράταξη που δεν έχει δώσει το “χρίσμα” του ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, υπάρχει – επίσημα – τέτοια παράταξη;

Στο δια ταύτα, μπορεί η διάφοροι “παραγονταραίοι” να θέλουν να δημιουργούν κλίμα, αλλά στα κεντρικά των κομμάτων ποσώς τους ενδιαφέρουν οι… τοπικές μουρμούρες. Στόχος τους είναι να μπορούν να πουν μετά τις δημοτικές εκλογές ότι κέρδισαν (ή πήγαν καλά) οι υποψήφιοι που στήριξαν. 

ΥΓ: Θα πρέπει κάποτε να το πάρουμε απόφαση ότι το αν είσαι ή δεν είσαι στέλεχος ή εκλεκτός κάποιου κόμματος ή κάθε άλλης… σέκτας, δεν σε καθιστά αυτομάτων ικανό ή μη ικανό πολιτικό πρόσωπο.

ΥΓ2: Διαβάζω και ακούω διάφορα ονόματα ως πιθανούς διαδόχους του Μιχ. Χαλκίδη. Δηλαδή, δεν μπόρεσε ο Χαλκίδης και θα μπορέσει οποιοσδήποτε άλλος, σε λιγότερο από 1 μήνα. ΟΚ. 

ΥΓ3: Δεν “ξεθάφτηκε” καν πάλι το όνομα του Στάθη, ως πιθανού υποψήφιου! Φαντάσου!

Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα… δόγματα

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα “Για τη στήλη ex-Αιρετικά”) 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή