ΔΤ από “Πρωτοβουλία για το Παιδί”: Μετά από μια περίοδο αναβολών λόγω της πανδημίας, φέτος καταφέραμε να συναντήσουμε τους  σταθερούς μας συνεργάτες από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το Kinderdorf Irschenberg του Caritas με την υποστήριξη και χρηματοδότηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Τον Μάιο 2023, για είκοσι περίπου μέρες, μέλη από το επιστημονικό προσωπικό των δομών του παιδικού χωριού «Kinderdorf» στο Irschenberg και του «Σπιτιού της Βεργίνας» στα πλαίσια των προγραμμάτων της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, φιλοξενήθηκαν αντίστοιχα στους δυο οργανισμούς με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα που αφορούν την λειτουργία δομών παιδικής προστασίας. 

Η κοινωνική λειτουργός του Σπιτιού της Βεργίνας, Σοφία Κατηρτζίογλου φιλοξενήθηκε στο «Σπίτι 11» του χωριού και μοιράστηκε με τους συναδέρφους την καθημερινότητα των ωφελούμενων παιδιών εντός και εκτός του οργανισμού. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέσα στη μέρα αλλά και τα πρωτόκολλα έκτακτων περιστατικών. Ξεναγήθηκε τόσο στις εγκαταστάσεις του παιδικού χωριού στο Irschenberg αλλά και στην ευρύτερη καταπράσινη περιοχή.

Αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα, στο Σπίτι της Βεργίνας φιλοξενήθηκε η ψυχολόγος από το «Kinderdorf», Alina Nathalie Brummer όπου μοιράστηκε και η ίδια την καθημερινότητα με τα ωφελούμενα παιδιά και το προσωπικό. Ξεναγήθηκε σε όλες τις δομές τις Πρωτοβουλίας για το Παιδί και συμμετείχε στις ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες του Σπιτιού της Βεργίνας αλλά και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας. 

Το συμπέρασμα από την εκπαίδευση των δυο αξιόλογων συναδέρφων μας είναι ότι παρόλη τη διαφορετικότητα των δύο χωρών τα παιδιά έχουν τις ίδιες ανάγκες και ανησυχίες και ο τρόπος υποστήριξής τους είναι παρόμοιος.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, του προσωπικού και των παιδιών που φροντίζουμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Alina Nathalie Brummer και την  Σοφία Κατηρτζίογλου που με επαγγελματισμό εκπροσώπησαν τις δομές τους αλλά και για την ευχάριστη διάθεση που μετέδωσαν στο προσωπικό και κυρίως στα παιδιά μας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το προσωπικό και τα παιδιά του «Σπιτιού 11» για τη γενναιοδωρία τους και τις αξέχαστες στιγμές. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Annette Ehnes, τον κύριο Hannes Klapos και τον κύριο Alex Horzella για την ανεκτίμητη βοήθειά τους.

Ευελπιστούμε να έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά σύντομα! 

Tschüss!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή