Μετά την Έφη Αχτσιόγλου και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο δεύτερος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπειτα από σχετική ανακοίνωση που έκανε την Παρασκευή (14/7). 

Η συνέχεια και η τομή είναι το δίπολο της υποψηφιότητας του Ευκλείδη Τσακαλώτου που ανακοίνωσε επισήμως ότι μπαίνει στην «κούρσα» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως ανέφερε, «συνέχεια» είναι η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα «και ότι καταφέραμε και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση».

Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «ρυθμίσαμε το χρέος και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια». Αναφερόμενος στην Αλέξη Τσίπρα, επεσήμανε τον καθοριστικό και δυναμικό του ρόλο στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του ανέφερε ότι έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα και χρειάζεται – αναστοχασμός και προβληματισμός που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά τα γεγονότα τρέχουν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς αλλά θα πρέπει να απευθυνθεί και σε περισσότερο κόσμο και ανέφερε ότι στις εκλογές το κόμμα είχε μια θολή ταυτότητα.

Αναφερόμενος στο όραμά του για το κόμμα αναφέρθηκε στο τρίπτυχο  δημοκρατία, συλλογικότητα, λογοδοσία, λέγοντας ότι «θέλω ένα κόμμα που θα είμαι πρώτος ανάμεσα σε ίσους. Θέλω να δώσω αυτοπεποίθηση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω ένα κόμμα αξιόπιστο που δεν λαϊκίζει και δεν ενσωματώνει όλα τα αιτήματα από όπου κι αν έρχονται. Ένα κόμμα που ακούει. Που εννοούμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που εννοούμε».

Πληροφορίες από avgi.gr

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή