Ο Βεροιώτης Στέργιος Καλπάκης ανέλαβε την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου από την θέση αυτή. 

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου (από τον Σεπτέμβριο του 2020) ορίστηκε στην θέση του εκπροσώπου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, το απόγευμα της Δευτέρας (10/7/2023).

Ο Στέργιος Καλπάκης είναι γνωστός στη Βέροια, όχι μόνο λόγω της καταγωγής του, αλλά και εξαιτίας της πολυσχιδούς δράσης του. Συμμετείχε σε κοινωνικές δράσεις και κινήσεις, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του, τη Βέροια και, ειδικότερα, το Σέλι!

Λίγα βιογραφικά στοιχεία

Ο Στέργιος Καλπάκης είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής.

Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπλοκή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας, με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιτική και κοινωνική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια, όταν διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε τοπικό επίπεδο σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και στις δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Βέροιας.

Συμμετείχε στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Ημαθίας. Τον Ιούνιο του 2015, στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το 2018 εξελέγη Γραμματέας της Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ. Συμμετείχε στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στη συνέχεια στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), απ’ όπου αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συμμετέχοντας ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές και της Εθνικές εκλογές του ίδιου έτους. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ορίστηκε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή