Τετράωρη στάση εργασίας κήρυξε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από απόλυση εργαζόμενη στη σίτιση του Νοσοκομείου Νάουσας, την οποία χαρακτηρίζουν “απαράδεκτη και εκδικητική”. Ανάλογη θέση πήρε και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ημαθίας. 

Η ανακοίνωση του Ν.Τ. Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενης στη σίτιση στο Νοσοκομείο της Νάουσας και συνδικαλίστριας, η οποία έγινε με προκλητικό τρόπο τρεις μέρες πριν τις εκλογές του σωματείου της στις οποίες είναι υποψήφια.

Σε αυτούς που θέλουν σωματεία του χεριού τους, που θα γίνονται ουρά των αποφάσεων της εκάστοτε διοίκησης, σε όλους αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους, να μη συμμετέχουν στα σωματεία και τη συλλογική δράση, σε όσους προσπαθούν να εκφοβίσουν όποια φωνή αντιστέκεται και διεκδικεί, η απάντηση όλων των εργαζομένων είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας

Απαιτεί από την εργολαβική εταιρεία Ηπειρωτική facilities services, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου την άμεση ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφισσας.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση που έχει προκηρυχθεί στο νοσοκομείο της Νάουσας τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 6:30 π.μ. έξω από την πύλη του νοσοκομείου.

Καλούμε όλα τα σωματεία που ανήκουν στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Για τον λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας (Δευτέρα 3 Ιουλίου 6:00 π.μ. – 10:00 π.μ.) για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του Νομού.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο Πρόεδρος             Ο Γ. Γραμματέας

Θ. Κακαγιάννης          Π. Χατζησάββας

Το δελτίο Τύπου της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ν. Ημαθίας:

Το Σωματείο των Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας νομού Ημαθίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η.) καταδικάζει την τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου «εργολαβικής εργαζόμενης στη σίτιση του Γ. Ν. Νάουσας», η οποία είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, μέλος του σωματείου εργαζομένων του  Γ. Ν. Νάουσας και υποψήφια σε συνδυασμό στις εκλογές  του σωματείου που θα γίνουν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης.

Να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζόμενων.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση – απεργία των εργαζομένων  τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στο νοσοκομείο Νάουσας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καρτσιούνης Γιώργος       Τζουβάρας Χρυσόστομος

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή