Μια μεγάλη τοιχογραφία ζωγραφίστηκε και αποκαλύφθηκε στο Νοσοκομείο της Βέροιας (στη νέα πτέρυγα), που στέλνει μήνυμα υπέρ της δωρεάς οργάνων! 

Σε σχετικό του μήνυμα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Πλιόγκας αναφέρει:

Oι νεφροπαθείς και αιμοκαθαιρόμενοι αποτελούν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα των ασθενών μας. Καθημερινά στην Νεφρολογική Κλινική και στην υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μοιραζόμαστε μαζί τους τις αγωνίες, τις προσδοκίες αλλά και τον μεγάλο αγώνα τους.

Σε συνεργασία και την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας προχωρήσαμε σε μια συμβολική δράση. Αυτή, της ανάδειξης του αισιόδοξου μηνύματος της Δωρεάς Οργάνων.

Ποιο το μήνυμα της εικαστικής παρέμβασης που επιμελήθηκε ο Βεροιώτης καλλιτέχνης κ. Θεμιστοκλής Κωνσταντινίδης; Με μια πρώτη ματιά αμέσως βλέπουμε δύο απλούς καθημερινούς ανθρώπους να αγκαλιάζονται το οποίο λειτουργεί ως σύμβολο αλληλεγγύης..

Η στάση του σώματος με τα πρόσωπα τους στραμμένα ετσι ώστε να μην διακρίνονται ,βοηθούν τον θεατή να διεγείρει τη φαντασία του κάνοντας πιο εύκολο το να ταυτιστεί με τους χαρακτήρες..

Ο ένας εκ των δύο κρατάει το κομμάτι του παζλ  το οποίο  θα συμπληρώσει το κενό του άλλου, συμβολίζοντας έτσι τη δωρεά οργάνων.

Χάρισε Ζωή!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή