💣Μετά την… νηνεμία στα πράγματα των δημοτικών εκλογών της Βέροιας, ο πολιός και παλαιός, αλλά ακμαίος και αποφασισμένος Μιχάλης Χαλκίδης έδειξε πως μπορεί να το παίζει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι και… ταράζει τα νερά.

 🚩 Όπως έλεγε off the record τις προηγούμενες ημέρες και δήλωσε και επίσημα λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές τις 21ης Μαΐου, έκανε μία παύση από τον προεκλογικό αγώνα ελέω… σταυροκυνηγών υποψηφίων βουλευτών.

 🚩 Σου λέει ο πολιτικός που έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις εκλογές (θυμίζω: Κοινοτάρχης Μελίκης, Καποδιστριακός Δήμαρχος Μελίκης, βουλευτής Ημαθίας – πλην Νομαρχίας / Περιφέρειας δηλαδή): Ξέρω τι εστί να κάνεις εκλογές και να έχεις την αγωνία σου, ας μην δημιουργώ θέματα και φέρνω σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους!

 🚩 Τώρα όμως, δεν πάει άλλο! Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι 31 Αυγούστου 2023 θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι ολοκληρωμένοι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο!

🚩Δηλαδή, μέχρι 31/8 αν δεν έχειςκλείσει με τους συνδυασμούς, πας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με ό,τι έχεις!

🚩 Και μπορεί να κάλεσε ο κ. Χαλκίδης ευθέως και ονομαστικά τον Παύλο Παυλίδη και την Συρμούλα Τζήμα να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους και μπορεί να ανέφερε πως ο Φώτης Κουτσουπιάς τον στηρίζει, αλλά φαντάζομαι τα… μηνύματα αφορούσαν και άλλους!

🚩 Ποιους; Μα, τους ίδιους τους εκλεγμένους (και μη) βουλευτές, τους οποίους… διευκόλυνε το προηγούμενο διάστημα, αλλά τώρα περιμένει να τον… διευκολύνουν ομοίως! Δεν το είπε πουθενά αυτό ανοιχτά ο Μιχάλης Χαλκίδης, ούτε on camera, ούτε off. Ωστόσο από τα… λίγα που μπορώ να διαβάσω πίσω από τις λέξεις, έμμεσοι αλλά σαφείς αποδέκτες της παραίνεσης για… ξεκαθάρισμα θέσεων είναι αυτοί!

💣 Ας μην αδικήσουμε όμως και τα βουλευτικά…

🚩Μπορεί οι εκλογές στις 25 Ιουνίου να γίνουν χωρίς σταυρό προτίμησης (δηλαδή ρίχνουμε μόνο ψηφοδέλτιο και αυτόματα ψηφίζουμε τους υποψήφιους με την σειρά που αναγράφονται), αλλά κάποιοι το πήραν… ζεστά και τρέχουν σαν και πρώτα!

🚩 Κυρίως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία βλέπουμε ότι έχουν ξεκινήσει πάλι περιοδείες στα χωριά (χαρά στο κουράγιο τους) για να διασφαλίσουν ότι δεν θα γίνει καμιά… στραβή και αλλάξουν τα ποσοστά!

🚩Από την άλλη, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαφάνηκε μια κινητικότητα, ειδικά με την έλευση του Νίκου Βούτση στη Βέροια, αλλά να σας πω την αλήθεια δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου αντίστοιχη με τη ΝΔ κινητικότητα από τους υποψηφίους.

🚩 Μάλιστα ακούστηκε ότι θα υπάρχουν και αντικαταστάσεις στο ψηφοδέλτιο, όχι προφανώς για πολιτικούς λόγους, αλλά για τυπικούς λόγους (ίσως το παρουσιάσουν και ως «συμβολική κίνηση»).

🚩 Να σας θέσω και μια ειλικρινή απορία; Τελικά, θα τρέξουν όλοι (υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη) για να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την έδρα στην Ημαθία ή μήπως κάποιοι θα εύχονται – όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα – η έδρα να πάει σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης;

🚩 Ίδια απορία έχω και για το ΠΑΣΟΚ… Θα αγωνιστούν όλοι το ίδιο ζωηρά ή τελικά τα σχέδια κάπως… χάλασαν; Πάντως, τις επόμενες μέρες η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει στην Ημαθία και φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν την… φόρμα τους.

🚩 Ο Νίκος Τσιαμήτρος πάντως είναι έτοιμος για την επόμενη Βουλή, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει την έδρα στην Ημαθία!

💣 Άι να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα, διότι έρχεται με… φόρα και η Ζωή και μυρωδιά… λιβανιού η «Νίκη» και πραγματικά όλα φαντάζουν αμφίρροπα!

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, φύλλο 61ο)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή