Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (30/5/2023) η διαδικασία των επανακαταμετρήσεων των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών σε ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, έπειτα από αίτημα των υποψηφίων βουλευτών Ολυμπίας Αποστόλου και Δήμητρας Τρεμπελή, αντίστοιχα, και – συνέπεια αυτού – των Νίκου Τσιαμήτρου και Βασίλη Κοτίδη (ο καθένας πρώτος σε ψήφους στον συνδυασμό του). 

Το αποτελέσματα της καταμέτρησης θα το αξιολογήσει η κάθε πλευρά και αν υπάρχει ένδειξη ότι μπορεί να ανατραπεί η σειρά κατάταξης, οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να υποβάλλουν ένσταση και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο εκλογοδικείο. 

Ωστόσο, η ένσταση θα αφορά για συμμετοχή στην Βουλή που διαλύθηκε την Δευτέρα (29/5/2023) και όχι στη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Με λίγα λόγια, ακόμα και αν δικαιωθεί η ένταση, δεν θα αφορά καθόλου τις νέες εκλογές και δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Η μόνη επιρροή που μπορεί θα μπορούσε ασκηθεί είναι τις επόμενες μέρες στα κόμματα, όπου θα μπορεί να γίνει η αλλαγή στην σειρά εκλογής των υποψηφίων. Χωρίς όμως επίσημα αποτελέσματα, κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν εντελώς αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό.

Συνεπώς, για τις εκλογές τις 25ης Ιουνίου 2023 φαίνεται πως θα παλέψουν, πέρα από τους 3 πρώτους της ΝΔ (Βεσυρόπουλο, Μπαρτζώκα, Τσαβδαρίδη) και οι Άγγελος Τόλκας (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Τσιαμήτρος (ΠΑΣΟΚ), Βασίλης Κοτίδης (Ελληνική Λύση), Ιωάννα Ταμπάκη (ΚΚΕ), ενώ αν τελικά μπούν στην Βουλή το κόμμα Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας οι Ελένη Αθανασιάδου και Ελένη Σκουλαριώτη, αντίστοιχα. 

 Σύμφωνα με πηγές του InVeria.gr, από τα παραπάνω ονόματα περισσότερες πιθανότητες να πάρουν έδρα και να εκλεγούν βουλευτές έχουν οι τρεις πρώτοι (Τόλκας, Τσιαμήτρος, Κοτίδης). 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή