Από kerkidasport.grΙσόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε η ΒΕΡΟΙΑ με τον Απόλλωνα Πόντου στο Πολύκαστρο, στον «τελικό παραμονής» της 27ης  αγωνιστικής της SL2, την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Η «Βασίλισσα» έδειξε το καλό της πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε τις κλασικότερες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπουόλι στο 75’, όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και να φτάσει στο τρίποντο που το άξιζε.

Έτσι, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία, στα υπολειπόμενα τρια ματς που απομένουν.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς και στο 2ο λεπτό μετά από κόρνερ, υπήρξε σύγχυση στη Βεροιώτικη άμυνα αλλά τελικά η μπάλα απομακρύνθηκε.

Μετά το 10λεπτο οι Βεροιώτες ισορρόπησαν και σταδιακά πήραν τα ηνία του αγώνα, χάνοντας την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 20’ όταν ο Μπαϊντού έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Απόλλωνα από τον Καλαϊτζίδη και σούταρε, αλλά ο Πίτκας μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Στο 23’ νέα καλή στιγμή για την «Βασίλισσα», όταν μετά από γύρισμα από αριστερά του Κολλαρά, ο Ελευθεριάδης στην “καρδιά” της αντίπαλης άμυνας έπιασε το απ’ ευθείας σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπουκουβάλας έβγαλε επικίνδυνη παράλληλη σέντρα από δεξιά, όμως δεν βρέθηκε κάποιος στην πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά του α’ μέρος οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν τον ρυθμό και στο 39’ είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Εσαλό από δεξιά, ο Ντοναλντόνι πήρε την κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Βενετικίδης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ!

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, όταν στο 55’ ο Μουχάλης έβγαλε μπροστινή μπαλιά για τον Μπαϊντού, αυτός μόνος με τον Πίτκα και από λίγο πλάγια θέση πλάσαρε μόλις άουτ!

Η «Βασίλισσα» διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας το νικητήριο γκολ, με το Νίκο Καρύδα να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του όσο περνούσε ο χρόνος.

Στο 75’ οι Βεροιώτες άγγιξαν το γκολ, όμως το δυνατό σουτ του Μπουόλι από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ στη συνέχεια νέο σουτ του Αφρικανού επιθετικού έφυγε κόρνερ, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίτκα!!

Στο τελευταίο 10λεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, κράτησαν μακριά από την περιοχή του Πίτκα τους Βεροιώτες, με το 0-0 να παραμένει έως το τελικό σφύριγμα.

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας) / Βοηθοί: Μηνούδης (Πιερίας), Νίκζας (Λάρισας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος (85’ Μπελεβώνης Ε.), Μουμίν, Ντοναλντόνι, Νάσερ, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Τσαγκαλίδης, Ντιαλόσι, Γ. Καλαϊτζίδης (60’ Λαμπίρης), Εσαλό.

ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καρύδας): Βενετικίδης, Ντουμάνης (63’ Κατσούκης), Περδίκης, Ζε Εσσόνο, Κολλαράς, Μουχάλης (83’ Γιαγτζίδης), Μασούρας, Μπουκουβάλας, Ελευθεριάδης (71’ Μπελεβώνης), Γιουκούδης (83’ Ιωάννου), Μπαϊντού (71’ Μπουόλι).

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή