💣 Εκλογές ήταν και… πέρασαν κυρία μου. Καλά, δεν πέρασαν ακριβώς, εκλογές θε να ξαναρθούν στις 25 Ιούνη και… βλέπουμε για το μετά! 

🚩 Καλά, θα μου πείτε, με 40+% και θα συζητήσουμε και για τρίτες εκλογές; Όχι εγώ μαντάμ, οι ίδιοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι τα συζητούν, γαλάζιοι, ροζ και πράσινοι! 

🚩 Οι μεν νεοδημοκράτες το βάζουν το θέμα ως… μπαμπούλα, μη και χάσει το «4» μπροστά από το ποσοστό του, ο δε ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για να «ταρακουνήσουν» όσους ψήφισαν μεν Μητσοτάκη για τους λόγους τους, αλλά τους υπενθυμίζουν πως ψηφίζοντας Μητσοτάκη – μαντέψτε! – βγαίνει Μητσοτάκης!

🚩 Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται σε δύο πράγματα. Πρώτον, αν όντως όλα τα κόμματα τηρήσουν τον «άγραφο νόμο» που θέλει την σειρά εκλογιμότητας στα ψηφοδέλτια να ορίζεται με βάση τις επιδώσεις του κάθε υποψηφίου στις προηγούμενες εκλογές…

🚩 Διότι, αν για παράδειγμα μπει πρώτος στο ψηφοδέλτιο κάποιος/α που δεν βγήκε πρώτος/η σε ψήφους, τίθεται άμεσα θέμα πολιτικής ηθικής (αν μη τι άλλο). Εδώ που τα λέμε, όμως, από ορισμένα κόμματα και προέδρους όλα τα περιμένουμε (καθώς έχουν δείξει και σχετικά… δείγματα γραφής).

 💣 Κατά τ’ άλλα, μια χαρά – λένε πως – πήγαν οι εκλογές στην Ημαθία! 

🚩 Κανένα παρατράγουδο, λένε! Καμία παραφωνία, κανένα μελανό σημείο. Για να το λένε, έτσι θα είναι κυρία μου και κύριε. 

🚩 Βέβαια, δεν έλειψαν και οι αιτήσεις για επανακαταμετρήσεις στους σταυρούς προτίμησης (βλέπε φωτο). Και, οκ, είναι λογικό να υπάρχουν όταν μιλάμε για οριακές διαφορές. Κάλλιο να το κάνεις και να σου φύγει η ιδέα, παρά να σε βασανίζει μια ζωή το «βρε, λες να ήταν αλλιώς τα αποτελέσματα;».

🚩 Από ότι μαθαίνω, όμως, κυρία μου και κύριε, η επιστολή της Καρασαρλίδου για να είναι πιο προσεχτικοί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έπιασε πολύ τόπο… Πάλι υπάρχουν ψηφοδέλτια με τυπικές παραλείψεις και ευχόμαστε αυτό να μην επηρεάσει την λαϊκή ετυμηγορία…

🚩 Πάντως, να έχεις πάρει πτυχίο Νομικής, να έχεις ιδρώσει τον απαυτό σου στο διάβασμα και να μην μπορείς να επιτελέσεις σωστά μια δουλειά που σου αναθέτουν, ε, είσαι να σε κλαίνε…

🚩 Σιδεροκέφαλοι, λοιπόν, οι βραχύβιοι βουλευτές που ορκίζονται σήμερα, οι τρεις πιο έμπειροι (Βεσυρόπουλος, Μπαρτζώκας, Τόλκας) και ο ένας ο… νεοσσός (Κοτίδης). 

💣Πάντως, τώρα που κάπως ξεμπερδέψαμε με τις βουλευτικές, μαθαίνω πως ξαναζεσταίνονται οι… μηχανές των αυτοδιοικητικών!

🚩 Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε… νεότερα, από την «γαλάζια» πλευρά»!

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 28 Μαΐου 2023, φύλλο 60)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή