Δελτίο Τύπου από υποψήφια βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου:

Για όλες και όλους. Για την Δικαιοσύνη 

 Η δικαιοσύνη δεν είναι μια λέξη κενή, ένα σλόγκαν γύρω από το οποίο στήνεται μια προεκλογική καμπάνια. Τώρα που φτάσαμε λίγο πριν τις κάλπες να συμπυκνώσω σε ένα σύντομο μήνυμα το περιεχόμενο αυτής της λέξης, να διασαφηνίσω τι προσπαθώ να υπερασπιστώ ως δίκαιο ενάντια και κόντρα στις ανισότητες που ισοπεδώνουν τον τόπο μας. 

Είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που στην πλειονότητα του τρέφεται από την φτωχοποίηση. Ένα πολιτικό προσωπικό που επιδιώκει αυτή την φτωχοποίηση, γιατί απολαμβάνει να διαχειρίζεται ανθρώπους που φτωχοποιεί, προσφέροντάς τους φιλανθρωπίες με αντίδωρο την πολιτική υπακοή. 

Είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που στην πλειοψηφία του θεωρεί την κοινωνική καταστροφή, ευκαιρία για την εξόρυξη πολιτικού οφέλους. Που ισοπεδώνει ζωές για να μπορεί να τις κάνει εξαγοράσιμες προσφέροντας «ευνοϊκή» πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά που θα έπρεπε να είναι δημόσια και προσβάσιμα από όλες και όλους, χωρίς διαμεσολαβητές και παράγοντες. 

Δικαιοσύνη για εμένα είναι η μόνωση των πολιτών από τις προσπάθειες αυτών των πολιτικών που επιβάλλουν και διαχειρίζονται τη φτώχεια. Είναι η εναντίωση σε αυτούς που προβάλουν τους εαυτούς τους ως προστάτες μιας κοινωνίας που καταστρέφουν. 

Δικαιοσύνη θα πει να βάλουμε τέλος στη μαζική φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας και την ισχυροποίηση των λίγων. Δικαιοσύνη είναι η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης ώστε να σταματήσει η προπαγάνδα του «επιτελικού κράτους» που «ιδιωτικοποιεί» το σύμπαν με το πρόσχημα της αποτελεσματικότητας. Δικαιοσύνη είναι να σταματήσουμε να ζητάμε χάρες για όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. 

 Δικαιοσύνη για εμένα είναι αποκατάσταση των δημοσίων αγαθών, η μεταφορά τους από τη σφαίρα της αγοράς στη σφαίρα της κοινωνίας. Δικαιοσύνη θα πει να έχει ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, δημόσιο νερό, ρεύμα, θέρμανση. Δικαιοσύνη θα πει δημόσια γη, με τους πολίτες να αποφασίζουν τι θα τοποθετηθεί πάνω της! Δικαιοσύνη θα πει καλά, οικονομικά προσιτά και ασφαλή σπίτια! Τα δημόσια αγαθά δεν είναι εμπορεύματα να τα απολαμβάνουν μόνοι όσοι έχουν την αγοραστική δύναμη ή τις πολιτικές διασυνδέσεις, αλλά αγαθά για όλες και όλους, χωρίς αστερίσκους, χωρίς προϋποθέσεις.  

Δικαιοσύνη θα πει να κυριαρχήσει στο μυαλό όλων ότι αυτά τα αγαθά είναι δημόσια, ότι είναι δικαιώματα μας, ότι ανήκουν σε όλους μας, ότι δεν μπορεί να μας τα πάρει κανείς, σε όσο δύσκολη θέση και αν βρεθούμε. 

Δικαιοσύνη θα πει να βρούμε και να ανοίξουμε ρωγμές σε ένα πρόγραμμα αναδιανομής πλούτου που υφαρπάζει από τους φτωχότερους για να τα διανείμει στους λίγους διαχειριστές της ζωής μας. 

Αυτή η δικαιοσύνη είναι προϋπόθεση για να μπορέσει ο καθένας και η καθεμιά να προχωρήσει στη ζωή με τον τρόπο που θέλει.

Δικαιοσύνη τώρα, παντού, για όλες και όλους!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή