Νίκος Τσιαμήτρος: Χρέος μας να στηρίξουμε την πολύτεκνη οικογένεια

Με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Ημαθία, Νίκος Τσιαμήτρος. Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κύκλου επαφών και συναντήσεων, που πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της Ημαθίας για την καταγραφή των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων εξέθεσαν στον κ. Τσιαμήτρο την έλλειψη μέτρων στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών και ικανών κινήτρων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιαμήτρος αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των πολύτεκνων οικογενειών, όπως τέθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων και διαβεβαίωσε πως θα είναι αρωγός σε ότι του ζητηθεί. 

«Η ουσιαστική στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών δεν αποτελεί μονάχα κοινωνική αναγκαιότητα, αλλά και ένας ισχυρός συμβολισμός για την αντιμετώπιση του πιο σημαντικού ζητήματος της χώρας μας, του δημογραφικού» είπε ο κ. Τσιαμήτρος.

Νίκος Τσιαμήτρος: Οι μνήμες πρέπει να μείνουν ζωντανές

Η 19η Μαΐου  θα θυμίζει σε εμάς αλλά και στις επόμενες γενιές τους διωγμούς και το ξεριζωμό των Ποντίων από τον τόπο τους.

Τον πόνο της απώλειας που έζησαν αλλά και τον μεγάλο κόπο για να στεριώσουν  στην νέα πατρίδα. Ιδιαίτερα εδώ στην Ημαθία, οι γονείς μας, ο καθένας από την δική του γειτονιά, έβλεπαν το μόχθο και τη προσπάθεια  των ανθρώπων να ενταχθούν στην οικονομική  και  πολιτιστική  πραγματικότητα.

Στο πέρασμα του χρόνου δεν ξέρουμε αν έκλεισαν οι πληγές. Οι μνήμες όμως πρέπει να μείνουν ζωντανές.

Αποτελεί ουσιώδες χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και όλων των Ελλήνων του Πόντου, για τη διαχρονική και ανεκτίμητη συμβολή τους σε όλους τους τομείς!.

Φέτος συμπληρώνονται 104 χρόνια από τον ξεριζωμό, τα βίαια, μαζικά και φονικά γεγονότα εναντίον των Ποντίων από τους νεότουρκους και ακόμη δυστυχώς η δικαίωση δεν ήρθε. Είναι αυτονόητο χρέος της διεθνούς κοινότητας η αναγνώριση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος σε βάρος του ελληνισμού του Πόντου.

Νίκος Τσιαμήτρος

Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή