Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Βεροίας:

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και το Κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ» σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς», η οποία πραγματεύεται την πολυκύμαντη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του ηρωομάρτυρος Αθανασίου Διάκου.

Η εν λόγω ταινία δημιουργήθηκε από την κινηματογραφική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεώς Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η μοναδική προβολή στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 8:45 μ.μ. στη θερινή αίθουσα του Κινηματοθέατρου «ΣΤΑΡ» (σε περίπτωση κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθεί στη χειμερινή αίθουσα 1), παρουσία του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και του σκηκοθέτου, Αρχιμανδρίτου π. Παύλου Ντούρου, ο οποίος θα προλογίσει την ταινία.

Η προσέλευση του κοινού έχει οριστεί στις 8.30 μ.μ. και για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ταινία υπάρχει δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου. 

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα: www.cinestar.gr και στο τηλ: 2331022373

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΜΒΝΚ

***

Δελτίο Τύπου από την εταιρία παραγωγής:

Η αναπάντεχη κινηματογραφική έκπληξη της φετινής Άνοιξης – που απέσπασε επισήμως τα εύσημα από την ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος! – συνεχίζει να προβάλλεται, να συναρπάζει και να συζητιέται.

Η ταινία αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αγάπης για την Πατρίδα και της θυσίας γι’ αυτήν! Αποτελεί δε οφειλόμενη απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, αλλά και παράλληλα δράση αφύπνισης!… Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου (1788 – 1821).

“Σπίθα φωτιάς” στις καρδιές των Ελλήνων το φρικτό του μαρτύριο!… Η ταινία είναι μια παραγωγή της ΦΙΛΟΤΙΜΟ films, της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου “Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ” της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

“ΔΙΑΚΟΣ ο ηρωομάρτυς” (2023) – Έγχρωμη – Διάρκεια: 110′ – Δραματική – “ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”.  

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

*Θερινός Κινηματογράφος “Cinestar”, Μητροπόλεως 57, τηλ. 2331022373.

– Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, 8.45 μ.μ.

*Σε περίπτωση κακοκαρίας η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην χειμερινή αίθουσα 1 του Κινηματογράφου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και του σκηκοθέτου, Αρχιμανδρίτου π. Παύλου Ντούρου, ο οποίος θα προλογίσει την ταινία.

Το τρέιλερ της ταινίας και φωτογραφικά στιγμιότυπα:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή