Μια μεγάλη εξαγγελία άφησε για την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, σαν… άσσο στο μανίκι του, ο υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος

Όπως τον ακούσαμε να αναφέρει σε μία από τις επισκέψεις του στην συνοικία του Εργοχωρίου της Βέροιας την Πέμπτη (11/5/2023), οι εγκαταστάσεις της πρώην λαχαναγοράς της Κουλούρας δεν θα φιλοξενήσουν απλά το Τελωνείο της Βέροιας. Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, θα γίνει ένα μεγάλο έργο και θα αξιοποιηθεί όλος ο χώρος, όπου θα φιλοξενηθούν πολλές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, όπως το Τελωνείο, Χημείο, ακόμα υπηρεσίες του ΟΔΔΥ με τα κατασχεμένα αυτοκίνητα που έως σήμερα εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως και άλλες υπηρεσίες, ενδεχομένως και μη κρατικές.

Τα παραπάνω τα ανέφερε «πρόχειρα» σε συγκεκριμένους πολίτες, θέλοντας να παρουσιάσει μία από τις πτυχές των όσων η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά κατάφεραν για την Ημαθία. 

Έρχεται… υπογραφή σύμβασης για έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Κουλούρα

Ωστόσο, αυτή η… προεκλογική εξαγγελία σε πολίτες φαίνεται πως δεν ήταν απλώς… λόγια. Όπως πληροφορηθήκαμε από ανεπίσημες πηγές, την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαΐου 2023, στο Επιμελητήριο Ημαθίας, θα επισημοποιηθούν όλα τα παραπάνω, με την παρουσία του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, με την υπογραφή σχετικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ και της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. για την εγκατάσταση στους χώρους της Κουλούρας των προαναφερθέντων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «InVeria» (διότι δεν είχε υπάρξει καμία ανακοίνωση από το γραφείο του υφυπουργού έως το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου τουλάχιστον), μιλάμε για έργο προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξει ραγδαία τα δεδομένα της Ημαθίας. Η χρηματοδότηση αναμένεται μέσω «Πράσινου Ταμείου» και Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις – πρόσκληση για την τελετή αναμένονται τις επόμενες ώρες, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης (16/5/2023) θα δοθούν όλες οι λεπτομέρειες…

Οι αναφορές Βεσυρόπουλου για τα παλιά Δικαστήρια και για τον καταυλισμό του Εργοχωρίου

Στην προαναφερθείσα συνάντηση στο Εργοχώρι της Βέροιας ο Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα θέματα, ωστόσο ξεχωρίζουμε τα συγκεκριμένα δύο: Το παλιό δικαστικό μέγαρο Βέροιας και τον καταυλισμό των Ρομά Εργοχωρίου. 

Για τα παλιά δικαστήρια ανέφερε πως έχει γίνει ήδη η υπογραφή της παραχώρησης από την ΕΤΑΔ Α.Ε. στον Δήμο Βέροιας και θα υπάρξει η συνδρομή για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα χρειαστούν για την αποπεράτωση των εργασιών αναστύλωσης. Βεβαίως, είναι ευθύνη του Δήμου να προχωρήσει στις σχετικές μελέτες. 

Για τον καταυλισμό Ρομά του Εργοχωρίου, θέμα που έθεσαν οι πολίτες, ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι καταλαβαίνει απολύτως τους προβληματισμούς τους, βιωματικά. Ωστόσο, όπως σημείωσε, δεν θέλει να πει ή να δεσμευτεί για κάτι πριν εξετάσει πολύπλευρα το θέμα, για αυτό και δόθηκε ραντεβού για την αμέσως μετά τις εκλογές περίοδο, ώστε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των κατοίκων και να συζητηθεί το θέμα και οι πιθανές λύσεις. Παράλληλα, επειδή το Εργοχώρι έχει ιδρύσει πρόσφατα και Πολιτιστικό Σύλλογο (που προέκυψε μετά από συναντήσεις των κατοίκων με αφορμή τον καταυλισμό, αλλά οι κάτοικοι δεν έμειναν μόνο σε αυτό το θέμα και αποφάσισαν να δράσουν και με δημιουργικό τρόπο για την γειτονιά τους), ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε σε εκπροσώπους του Συλλόγου μια σειρά από παρεμβάσεις που τους αφορούν και τους κάλεσε σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας. 

Προεκλογικά μεν, «κάλλιο αργά, παρά ποτέ» δε

Από την αντιπολίτευση, αλλά και πολίτες, ασκείται κατά καιρούς κριτική για τον χρόνο εξαγγελίας ή υλοποίησης ορισμένων αποφάσεων. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Τελωνείου και των παλιών δικαστηρίων, για τα οποία ο υφυπουργός δέχτηκε κριτική (και από εμάς) για την μη προώθηση λύσης. Ωστόσο, εφόσον «πέφτουν» υπογραφές θεωρούμε πως είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και δέσμευση και έτσι κρατάμε ενεργή την κριτική για τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά προσθέτουμε και την λαϊκή ρήση «κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Αρκεί να μην είναι αυτό το «αργά» μετά από 40 χρόνια, όσα περίπου  «χάσκει» το κουφάρι της Κουλούρας, για παράδειγμα. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή