ΔΤ από υποψήφια βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου: Η Ημαθία είναι ένα προικισμένος νομός, μια πλούσια περιοχή που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Παρ’ όλ’ αυτά, το βιοτικό επίπεδο έχει πέσει, η κοινωνία μας έχει υποστεί βίαιη αποβιομηχάνιση και χάνουμε συνέχεια συμπολίτες μας, κυρίως νέους, που αναζητούν εργασία είτε στο εξωτερικό είτε σε άλλα μέρη της χώρας.  

Η καταπολέμηση της ανεργίας, και κυρίως της ανεργίας των νέων είναι βασικός μου στόχος.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου ήμουν εδώ για τους εργαζόμενους στην Ημαθία. Διεκδίκησα και πέτυχα:

Τη μεταφορά των εργαζομένων της πρώην ΕΤΑ Α.Ε του Δήμου Νάουσας σε υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας.

Τη μεταφορά της περιουσίας της πρώην ΕΤΑ ΑΕ στον Δήμο Νάουσας.

Την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 1000€ σε πρώην εργαζόμενους των επιχειρήσεων «ΕΝ ΚΛΩ», «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ» και «ΕΥ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΓΟΥΡΑΣ».

Τη μη διακοπή της κάρτας ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους που συμπληρώνουν από 1 έως 70 μεροκάματα/χρόνο σε εποχικές εργασίες.

Την ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών στο πρόγραμμα ενίσχυσης.

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και η κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελούν την ελάχιστη ρεαλιστική και ουσιαστική προϋπόθεση, ώστε να πάρουν μία ανάσα οι εργαζόμενοι.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή