ΔΤ: Μια κυβέρνηση μακράς πνοής των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας θα πρέπει να ψηφιστεί το βράδυ της 21ης Μαΐου. Στη βάση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, που θα διαφυλάξει τα δικαιώματα των πολλών και όχι των λίγων.

Μια προοδευτική κυβέρνηση που στην αγροτική Ημαθία θα κάνει τα βήματα εμπρός που δεν έγιναν τόσα χρόνια:

∙ Επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και επαναφορά της τευτλοκαλλιέργειας

∙ Αξιοποίηση της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας με μεταφορά του Τελωνείου και συναφείς δραστηριότητες

∙ Ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Βέροιας-Σκύδρας

∙ Αξιοποίηση του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας, προς όφελος της καινοτομίας της αγροτικής παραγωγής

∙ Μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα των εργατών γης

∙  Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι παραγωγές από ζημιές σε όλα τα στάδια της παραγωγής

Μερικές από τις αναγκαίες παρεμβάσεις ανακούφισης και στρατηγικής για τον αγροτικό χώρο, που θα βοηθήσουν αγρότες, συνεταιριστές, μεταποιητές, μεταφορείς και όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, να αλλάξουν την ατζέντα της καθημερινότητάς τους, κι από την παθογένεια και την καταστροφή να περάσουν στην καινοτομία, την έρευνα, τη δημιουργία και την αναγέννηση του χώρου και της τοπικής οικονομίας.

Ο αγροδιατροφικός κλάδος είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ημαθίας και το μεγάλο στοίχημα για όλους εμάς στην επόμενη τετραετία. Οι προοδευτικές δυνάμεις καλούμαστε για ακόμη μια φορά να αλλάξουμε την ιστορία του τόπου μας.

Αντώνης Μαρκούλης

υπ. Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή