ΔΤ: Σε  Αρχάγγελο, Πολυπλάτανο, Ζερβοχώρι και Αγγελοχώρι βρέθηκε στα πλαίσια της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο Υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η υποδοχή από τους πολίτες ήταν για ακόμα μια φορά ιδιαίτερα θερμή με τους πολίτες να εκφράζουν τη στήριξή τους στον κ. Βεσυρόπουλο.

Σε μια ειλικρινή συζήτηση με τους πολίτες, ο κ. Βεσυρόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις δεσμεύσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν στους συνταξιούχους.

«Στη νέα τετραετία θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο τολμηρά βήματα την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, για τους οποίους καίριο πλήγμα αποτέλεσε η θεσμοθέτηση της προσωπικής διαφοράς με το νόμο Κατρούγκαλου. Αυτές τις αδικίες θα αντιμετωπίσουμε, έχοντας συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις», ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

  • Στη νέα αύξηση των συντάξεων κατά 3,4% από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

  • Στη δέσμευση για την απονομή των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ εντός δύο μηνών.

  • Στη μονιμοποίηση της πλήρους απαλλαγής από την φαρμακευτική δαπάνη των πρώην δικαιούχων του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.).

Ο κ. Βεσυρόπουλος υπενθύμισε επίσης ότι μετά από χρόνια περικοπών, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτή που προχώρησε σε οριζόντια αύξηση κατά 7,75% στις συντάξεις για το 2023.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή