Κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου δίπλα από τον οικισμό Σελίου γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με ομόφωνη απόφαση, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023. 

Για το θέμα εξαρχής τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ξεκαθαρίζοντας είναι επί της αρχής υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εξέφρασε όμως την αντίθεσή του για την συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς είναι δίπλα στο χωριό. Μάλιστα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το θέμα να προχωρήσει, με πολιτικές ή νομικές παρεμβάσεις, αν χρειαστεί.

Περαιτέρω επιχειρηματολογία κατά της εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου κατέθεσε εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Φαρσαρώτος.

Από την διαδικασία προέκυψε ότι ο ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Βερμίου Αντώνης Πιτούλιας είχε εκφράσει αρχικά θετική γνωμοδότηση, ωστόσο την άλλαξε σε αρνητική. Άλλωστε, αρνητικά εκφράστηκε και το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς η περιοχή υπάγεται και στην δική του δικαιοδοσία. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή