ΔΤ: Το δεύτερο δελτίο σχολιασμού ανάρτησε ο Άγγελος Τόλκας με το οποίο τοποθετείται για όσα αναφέρονται στην προεκλογική περίοδο από τους Βουλευτές της ΝΔ όπου τους απαντάει με άμεση κριτική για όσα υπόσχονται και όσα δεν έκαναν.  

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρει τα παρακάτω:

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΝΔ 

Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ υποσχέθηκε: 

– Την αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027, προκειμένου να φτάσει στα 1500 ευρώ από τα 1.170 που είναι σήμερα. 

– Την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και την αναμόρφωση του μισθολογίου τους από την 1η Ιανουαρίου 2024. 

– Την δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας για νέους ως 29 ετών με ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών 50%. 

Τί έχουν κάνει; 

– Ο μέσος μισθός, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ που η ΝΔ τον θεωρεί ψεύτη, μειώθηκε κατά 7.5%, δεν έφτασε ποτέ στα 1150 ευρώ, ενώ είχαμε αύξηση έμμεσων φόρων και όξυνση της αδικίας με συγκέντρωση πλούτου σε λίγους και κολλητούς της κυβέρνησης. 

– Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να γευτούν αύξηση εδώ και 14 (!) χρόνια! 

– Η ανεργία στους νέους συνολικά στη χώρα αυξήθηκε κατά 30% και στην Κεντρική Μακεδονία κατά 40%.

 Έτερος υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ δήλωσε: 

– στα 4 χρόνια διακυβέρνησης ψηφίστηκε νέος Αναπτυξιακός νόμος για περισσότερες και καλές δουλειές, 

– τα κριτήρια εισόδου στα ΑΕΙ εξορθολογίστηκαν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και 

– ισχυροποιήθηκε το πλαίσιο προστασίας απέναντι στην παιδική κακοποίηση. 

Τί έχουν κάνει; 

– Έναν σκανδαλώδη Αναπτυξιακό νόμο που όχι μόνο δεν ευνοεί αλλά αδικεί κατάφωρα το Νομό Ημαθίας (βλ. Χιονοδρομικά κέντρα, έργα υποδομής κ.λπ) συν ότι η ανεργία “καλπάζει”. – Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής λειτούργησε ως τιμωρία και «έκοψε» περί τα 38000 εφηβικά όνειρα ετησίως. 

– Η παιδική κακοποίηση, δυστυχώς, αυξήθηκε την τελευταία τριετία: Το 2019 η Ελλάδα είχε 294 περιστατικά βίας, το 2020 342, το 2021 είχε 387. 

ΩΣ ΕΔΩ 

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ 

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή