ΔΤ από Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Βέροιας: Με αφορμή την «ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ» που εορτάζεται κάθε έτος στις 8 Απριλίου αλλά και τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Βέροιας οργάνωσε εκδήλωση την Παρασκευή 28 Απριλίου, στον χώρο του Παραρτήματος ΡΟΜΑ, προς τιμήν του πληθυσμού Ρομά που διαμένει στην πόλη της Βέροιας.

Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου, εις ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου που έγινε στο Λονδίνο και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα.

Ακολούθησε κέρασμα για τους ωφελούμενους της δομής . 

Στην εκδήλωσε παραβρέθηκε  η κα Χάϊδω Τζήκα – Μπατσαρά συνταξιούχος εκπαιδευτικός η οποία παρουσίασε το διήγημα της με  τίτλο «Η ΜΑΡΙΝΑ» . Το διήγημα αναφέρεται σ΄ένα κορίτσι Ρόμικης καταγωγής το οποίο παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε κατόρθωσε όχι μόνο να τελειώσει το σχολείο αλλά και να γίνει δασκάλα…..

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας – Εθελοντισμού, κα Γεωργία Μπατσαρά, η  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, κα Αναστασία Δούκα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΡΟΜ Βορείου Ελλάδος κ. Ηλίας Φεΐμ, τα στελέχη του παραρτήματος ΡΟΜΑ και ωφελούμενοι της δομής. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή