Μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Φρόσως Καρασαρλίδου για την Εργατική Πρωτομαγιά 2023:

Πέρασαν 137 χρόνια από τον αγώνα των εργατών του Σικάγο, τον Μάη του 1886.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι υπενθύμιση πως μπορούμε κι αξίζουμε να ζούμε καλύτερα. 

Είναι απαίτηση για λιγότερη δουλειά και δικαιότερη αμοιβή. 

Είναι μνήμη κι αγώνας.

Ο κόσμος της εργασίας κέρδισε την αξιοπρέπεια του με ιδρώτα και αίμα! 

Και συνεχίζει να παλεύει σε έναν κόσμο φτιαγμένο για τους ισχυρούς. 

Κρατούμε ζωντανούς στη μνήμη μας τους αγώνες των εργατών. 

Εμπνεόμαστε από τις ιδέες της κοινωνικής χειραφέτησης, από τις σύγχρονες διεκδικήσεις για την κατάργηση των διακρίσεων, από τις μικρές και μεγάλες στιγμές που το δίκιο των πολλών αναμετρήθηκε με το δίκιο των ισχυρών.

Εμπνεόμαστε από το μεγάλο ιδανικό της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Αγωνιζόμαστε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων και υποβαθμίζουν τις ζωές των πολλών. Αγωνιζόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και στις πολιτικές της. Πολιτικές που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν υποβαθμίσει το κοινωνικό κράτος, τα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες, προωθούν την ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό, αφήνουν πλήρως απροστάτευτους από τα funds εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, επιχορηγούν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οδηγούν στην δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους. 

 Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Της κυβέρνησης που στράφηκε εναντίον των εργαζομένων και έπληξε τα δικαιώματά τους. Που πάγωσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, απέτρεψε αυξήσεις στους μισθούς σε όλα τα επίπεδα, θεσμοθέτησε τις απλήρωτες υπερωρίες, κατήργησε βασικά εργατικά δικαιώματα, όπως ο βάσιμος λόγος στις απολύσεις. 

 Για τους ανθρώπους της δουλειάς, που εργάζονται πιο πολύ από ποτέ και το εισόδημα εξαντλείται στα μισά του μήνα, υπάρχει και άλλος δρόμος.

Την 21 Μάη γυρίζουμε την πλάτη στην αδικία.

Για μια νέα αρχή για τη χώρα μας.

Για Ισότητα και Δικαιοσύνη Παντού!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή