Από kerkidasport.gr: Θύμισε κάτι από Βασίλισσα! Η ΒΕΡΟΙΑ πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, έχασε άδικα με 2-0 στην έδρα του πρωτοπόρου Πανσερραϊκού, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 22ης αγωνιστικής της SL2, το μεσημέρι της Παρασκευής (28/4/2023).

Η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου, παρουσιάστηκε αξιόμαχη και παίζοντας με πάθος και δύναμη, θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο από την ομάδα των Σερρών, η οποία όμως λόγω της μεγαλύτερης ποιότητας και εμπειρίας που διαθέτει, κατάφερε να σκοράρει δύο φορές εκμεταλλευόμενη και την αδράνεια της Βεροιώτικης άμυνας, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν και την “βοήθεια” του διαιτητή, ο οποίος έπαιξε “έδρα” με αποκορύφωμα τη μη αποβολή του Σαϊντ στο 24′ για “δολοφονικό” τάκλιν επάνω στον Περδίκη!

Να σημειωθεί ότι η “Βασίλισσα” αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, αφού εκτός αποστολής ήταν οι τραυματίες Φασίδης, Δεμηρτζόγλου, Καψάλης, οι τιμωρημένοι Μανωλιούδης, Ιωάννου, ο Ζιώγας που ταλαιπωρείται από ίωση και ο Μπλέτσας που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα!

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τον Πανσερραϊκό να έχει μια ανούσια πρωτοβουλία και τους Βεροιώτες να αμύνονται χωρίς πρόβλημα.

Ωστόσο, στο 17′ από μια στημένη φάση και αδράνεια της άμυνας της “Βασίλισσας”, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ήταν ένα κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά, με τον Παπάζογλου να παίρνει την πρώτη κεφαλιά (γλίστρησε και τον έχασε ο Μπουόλι) και τον επερχόμενο Μπαϊροβιτς από κοντά να στέλνει εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα του Βενετικίδη, γράφοντας το 1-0!

Στο 21′ ο σκόρερ του Πανσερραϊκού μέσα από την περιοχή, δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα με το κεφάλι και να βάλει δύσκολα στον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ, ενώ στο 24′ ο διαιτητής Λεωνίδας χαρίστηκε στον Σαϊντ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Περδίκη, δείχνοντάς του μόνο την κίτρινη κάρτα!

Στη συνέχεια του αγώνα οι “κυανέρυθροι” πήραν μέτρα στο γήπεδο και έχοντας “αιχμή του δόρατος” τον Ελευθεριάδη, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους. Στο 25′ ο μεσοεπιθετικός της “Βασίλισσας” σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κατσίκα, στο 35′ νέο σουτ του Ελευθεριάδη μπλόκαρε και πάλι χωρίς δυσκολία ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού, ενώ 39′ μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον 25χρονο παίκτη της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο οποίος από θέση τετ-α-τετ ανάγκασε τον Κατσίκα να διώξει σωτήρια σε κόρνερ!

Στην επανάληψη συνεχίστηκε η ίδια εικόνα, με την “Βασίλισσα” να είναι καλύτερη και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 49′ μετά από σέντρα του Κολλαρά, ο Μασούρας δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση, αφού αμυντικός του Πανσερραϊκού έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 52′ το σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή, αποκρούστηκε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ από τον Κατσίκα!

Κόντρα στην ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους! Ήταν το 59′ όταν ο Πεταυράκης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον νεοεισελθόντα Κατσαντώνη να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά ανάμεσα από δύο Βεροιώτες και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Βενετικίδη!

Οι γηπεδούχοι από εκεί και πέρα, έχοντας και τον αέρα του 2-0, ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 61′ το σουτ του Στίνα από καλή θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 66′ ο Μπαϊροβιτς από κοντά δεν βρήκε στόχο!

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο (με εξαίρεση μια σωτήρια επέμβαση του Παπάζογλου στο 87′ προ του Μπουόλι που ετοιμαζόταν να σκοράρει), με τον Πανσερραϊκό να φτάνει στη νίκη που τον διατηρεί ως το 1ο φαβορί για την άνοδο και την “Βασίλισσα” με την εμφάνισή της να δείχνει ότι αν συνεχίσει έτσι, θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων) / Βοηθοί: Σακκάς (Θεσσαλίας), Μηνούδης (Πιερίας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Παπάζογλου (87′ λ.τ. Λυμπεράκης), Αυλωνίτης, Ζέρης, Πεταυράκης, Θυμιάνης, Στάικος (57′ Κολομπίνο), Στίνα, Μούργος (57′ Σοφιανός), Μπάιροβιτς (72′ λ.τ. Κανίς), Σαϊντ (57′ Κατσαντώνης).

ΒΕΡΟΙΑ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης, Περδίκης (90’+ λ.τ. Ισαακίδης), Μπουκουβάλας, Κολλαράς, Μπελεβώνης (68′ Μπαϊντού), Μασούρας, Μπουόλι, Γιουκούδης (84′ Γιαγτζίδης), Ζε Εσσόνο, Ελευθεριάδης (68′ Κασέμι).

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή