Κόπηκε  από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των  Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου και συνεπώς δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Το κόμμα κόπηκε λόγω συμβόλου και ονόματος μετά από προσφυγή που κατατέθηκε από το το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ  στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος και Εμφιετζόγλου  του «έκλεψαν» το όνομα. 

Από την πλευρά του Αρείου Πάγου, κρίθηκε ότι δικαιούχος του ονόματος  είναι το κόμμα που είχε προσφύγει. Επιπλέον κρίθηκε πως  το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Να σημειωθεί ότι στην Ημαθία το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου είχε αρκετά και γνωστά στην τοπική κοινωνία στελέχη. 

Δείτε την σχετική προσφυγή που έκανε ο πολιτικός φορέας “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»”, του οποίου την πολιτική γραμματεία εκπροσωπούν οι Οδυσσέας Τηλιγάδας, Στέργιος Σμυρλής και Μιχαήλ Γιανναρόπουλος:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή