ΔΤ από Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Διαβατού: Με τη συμμετοχή αρκετών αυγομάχων, αναβίωσε και φέτος, 17 Απριλίου 2023, από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Διαβατού το έθιμο των αυγομαχιών, το οποίο συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού και την αέναη σύγκρουση του καλού με το κακό.

Βασικός κανόνας του εθίμου είναι η χρησιμοποίηση μόνο αυγών κότας και νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει τα λιγότερα σπασμένα αυγά.

Οι διαγωνιζόμενοι αυγομάχοι, προσήλθαν στο χώρο των αυγομαχιών, και αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος των αυγών και με κλήρωση καθορίστηκαν οι θέσεις τους.

Μετά από πολύωρη διαδικασίας πρώτος αναδείχθηκε ο Τόπης Κυριάκος, δεύτερη η Σιδηροπούλου Αικατερίνη και τρίτος ο Γιαννακίδης Κωνσταντίνος, στους τρεις πρώτους νικητές, απονεμήθηκαν κύπελλα, ενώ τελευταίος ήταν ο Χρήστος Βοργιαζίδης, ο οποίος πήρε ως αναμνηστικό ένα τηγάνι.

Το ΔΣ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Διαβατού, αφιέρωσε τη διεξαγωγή του εθίμου εις μνήμη των εκλιπόντων αυγομάχων Χρήστου Δεληγιάννη και Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή