Τις τελευταίες ημέρες η ενορία του Τιμίου Προδρόμου στο (Κάτω) Μακροχώρι Ημαθίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, εξαιτίας μιας πετσέτας που χρησιμοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας σε μια αυτοσχέδια τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας ο ιερέας έπλενε τα χέρια (και όχι τα πόδια) των πιστών.

Σύμφωνα με την αναφορά του ατόμου που ανέβασε την φωτογραφία, η συγκεκριμένη πετσέτα όταν στέγνωσε σχημάτισε μία μορφή και – σύμφωνα με την προσωπική του κρίση – επρόκειτο για την μορφή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Ναός. 

Το πως προέκυψε ότι πρόκειται για την Αγία μορφή του Προδρόμου και πως η εμφάνιση της “μορφής” ήταν θαυματουργική, είναι θέμα του ατόμου που διακίνησε την φωτογραφία και τα σχετικά σχόλια. 

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πως στην κοινωνία μας υπάρχουν άτομα που μπορούν πολύ εύκολα να πεισθούν πως μορφές Αγίων εμφανίζονται σε πετσέτες και, χωρίς δεύτερες σκέψεις το δέχονται και ως θαύμα. 

Πάντως, η ίδια η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έχει πάρει αποστάσεις και ζήτησε να σταματήσει η διάδοση του θέματος, διότι προφανώς δεν αποδέχεται την… θαυματουργική εμφάνιση της μορφής του Προδρόμου σε μία πετσέτα και, απεναντίας, η όλη ιστορία δίνει απλώς αφορμή για αρνητικά σχόλια κατά της εκκλησίας. 

Γνωρίζοντας τον εφημέριο της ενορίας του Τιμίου Προδρόμου, έχουμε την βεβαιότητα ότι δεν υποκινήθηκε από αυτόν το όλο θέμα και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν “πονηρές σκέψεις” για την “διαφήμιση” του… θαύματος. 

Ωστόσο, θα πρέπει τέτοια περιστατικά να ελέγχονται και να αξιολογούνται αρμοδίως και άμεσα, διότι όταν ξεφύγουν “ουδέν ωφελεί, αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται…“.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή