ΔΤ από  Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας: Ένας αγώνας που ξεκίνησε από τα τέλη του Οκτώβρη για στήριξη εισοδήματος από την απώλεια παραγωγής  των αγροτών εξ αιτίας των έντονων και άκαιρων βροχοπτώσεων, και της δύσκολης περσινής διακίνησης , αλλά και για την αποκατάσταση της αδικίας του λεγόμενου «ουκρανόμετρου» έλαβε τέλος με την σημερινή πληρωμή de minimis και Ουκρανικού.

Δεν ήταν εύκολο, και ούτε αναμενόμενο. Χρειάστηκαν άοκνες και συνεχείς προσπάθειες με παραστάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με κινητοποιήσεις πανελλαδικά, με πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις  για παρα πολύ καιρό.

Βεβαίως και δεν μας ικανοποιούν τα ποσά με τα οποία η κυβέρνηση αποζημίωσε τους αγρότες. Οι προσδοκίες; Μας ήταν πολύ μεγαλύτερες. Όμως παρ όλα αυτά είναι μια δικαίωση. Βεβαίως και ο αγώνας μας συνεχίζεται για περισσότερα και δικαιότερα μέτρα για τους αγρότες. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν μεγαλύτερη συμμετοχή, πίστη στον αγώνα και εγρήγορση απέναντι στα τεκταινόμενα.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή