Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφήνεται η Εύα Καϊλή και συγκεκριμένα με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.

Στις πρώτες του δηλώσεις για την απόφαση για την Εύα Καϊλή ο γνωστός δικηγόρος τόνισε πως «δεν θα  σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί».

Ο Σβεν Μαρί είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι Βέλγοι ανακριτές δεν έχουν κανένα νέο στοιχείο για να υποστηρίξουν την υπόθεση εναντίον της Εύας Καϊλή και επιτέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα επειδή την κράτησε πίσω από τα κάγκελα ως «τρόπαιο».

Η Εύα Καϊλή ήταν η μόνη που παρέμενε στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate μετά και την χθεσινή αποφυλάκιση, με τον ίδιο τρόπο, του Μαρκ Ταραμπέλα.

Ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι, ενώ ο σύντροφος της  Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλος», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2022 και αμέσως έγινε άρση της βουλευτικής της ασυλίας, ενώ διεγράφη από τον ΠΑΣΟΚ και παύθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μεταφέρθηκε στη φυλακή Χάρεν στις Βρυξέλλες.

Πηγή: newsit.gr

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή