ΔΤ από υποψήφια βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε οριστική αποδρομή. Από το 2019 με την πρόθυμη βοήθεια ενός ολόκληρου συστήματος εξουσίας προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι εκπροσωπεί κάτι το καινοτόμο και προοδευτικό. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει μείνει να θυμίζει εκείνο το επιτηδευμένο αφήγημα.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευκαιρία για απαντήσεις υπέρ των πολλών στα πιο πιεστικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Απέναντι στον αλαζονικό και διχαστικό λόγο του κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις και την ανάγκη ευρύτατων λαϊκών συναινέσεων. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε χωρίς επιτήρηση και να εφαρμόσουμε από τις πρώτες ημέρες το πρόγραμμά μας.  

Με πρώτα μέτρα τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εφαρμογή υπερμειωμένου συντελεστή 6%, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα με βάση τα κατώτερα επιτρεπτά όρια που ορίζει η ΕΕ. 

Με άμεση παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, με πλαφόν στις τιμές και υλοποίηση ενός γενναίου σχεδίου φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων.

Με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και κατά 10% για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Με πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης. 

Με πρόβλεψη για άμεση δυνατότητα ρύθμισης χρεών με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας και δυνατότητα 120 δόσεων για την αποπληρωμή του υπολοίπου.

Με κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους. 

Με θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης και απόδοση των αναδρομικών.  

Κανείς δεν αντέχει άλλο την υποτίμηση της νοημοσύνης του, την προσβολή της αξιοπρέπειάς του. Η κοινωνία γνωρίζει. Και ζητά μία νέα αρχή, με ασφάλεια για όλους, με δικαιοσύνη παντού.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή