ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα: Μια ουσιαστική συνάντηση με τους φροντιστές ΑμΕΑ και μέλη των Δ.Σ. φορέων του νομού Ημαθίας, που ασχολούνται εντατικά με την φροντίδα και την εκπαίδευσή τους, πραγματοποίησε ο Τάσος Μπαρτζώκας, θέτοντας στο επίκεντρο το ζήτημα των ΑμΕΑ, αυτή τη φορά, από την σκοπιά των φροντιστών. Παρούσες, εκτός από  φροντιστές και εξειδικευμένο προσωπικό, ήταν η κ. Ν. Σαρκατζή, Πρόεδρος των Παιδιών της Άνοιξης και η κ. Μ. Δαμιανίδου, Πρόεδρος του ΚΕΜΑΕΔ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ουσιαστικά θέματα, που πολλές φορές δεν τίθενται στο δημόσιο διάλογο με την ένταση που τους αξίζει, όπως το συνταξιοδοτικό ζήτημα των φροντιστών, ιδίως όταν οι αυξημένες ανάγκες των ατόμων ΑμΕΑ δεν επιτρέπουν την εργασία, άρα ο φροντιστής μένει χωρίς σύνταξη, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Συζητήθηκε επίσης, ο παραλογισμός της διακοπής του προνοιακού επιδόματος, όταν τους χορηγηθεί η σύνταξη των θανόντων γονέων τους που δικαιούνται.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στις προτάσεις των φροντιστών για τη βελτίωση του Προσωπικού Βοηθού, στο στρατολογικό ζήτημα των ΑμΕΑ, στη δωρεάν νομική τους βοήθεια και στη χορήγηση των εξωιδρυματικών επιδομάτων, όπως και στον έλεγχο των υποστηρικτικών Δομών.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας άκουσε και κατέγραψε προσεκτικά τα θέματα, στήνοντας συνεκτικά την ατζέντα των επόμενων, δυναμικών διεκδικήσεών του για τα ΑμΕΑ, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στις θερμές ευχαριστίες των φροντιστών και των υπεύθυνων των φορέων, όταν τον ευχαρίστησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μας έδωσες πριν το ζητήσουμε, συνεχίζεις να μας δίνεις, χωρίς να το ζητάμε».

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή