Από kerkidasport.grΣτα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα η ΒΕΡΟΙΑ την Κυριακή 9 Απριλίου 2023!

Η «Βασίλισσα του βορρά» πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό της, κερδίζοντας με 3-0 τον Θεσπρωτό εντός έδρας, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της SL2.

Μετά από αυτή την επιτυχία, την οποία χρειάζονταν πάση θυσία για να πάρουν ψυχολογική ώθηση, οι Βεροιώτες βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το εξ αναβολής παιχνίδι της Μ. Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’.

Αγωνιστικά, ο Θεσπρωτός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο ξεκίνημα του αγώνα, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 11’ ο Τρομπούκης έκανε τη σέντρα, ο Δρίτσας πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως ο Βενετικίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σάνι Ρονάλντο μπήκε επικίνδυνα από αριστερά στην Βεροιώτικη περιοχή, αλλά ο Βενετικίδης μπλόκαρε το γύρισμα της μπάλας που έκανε ο παίκτης του Θεσπρωτού.

Στο 25’ μετά από φάουλ – γέμισμα του Μπουκουβάλα, ο Γιουκούδης πήρε με υπερπροσπάθεια την κεφαλιά όμως δεν ανησύχησε τον Τσιμόπουλο που μπλόκαρε, ενώ στο 28’ ο Βενετικίδης έδιωξε δύσκολα το δυνατό σουτ του Μίγγου.

Τελικά, αυτή που χαμογέλασε πρώτη ήταν η «Βασίλισσα», η οποία στο 33’ πήρε κεφάλι στο σκορ με πλασέ του Ορφανίδη, έπειτα από όμορφη προσπάθεια και ασίστ του Γιουκούδη!

Μετά το γκολ οι Βεροιώτες βρήκαν την χαμένη τους ψυχολογία, πίεσαν την εστία του Θεσπρωτού, όμως δεν έκαναν κάποια μεγάλη φάση, με το 1-0 να παραμένει έως το σφύριγμα της λήξης.

Στην επανάληψη συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός με το φινάλε του πρώτου μέρους. Η ΒΕΡΟΙΑ στο 51’ έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Τσιμόπουλος νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μπουόλι, ενώ στο διάστημα 56’-58’ οι «κυανέρυθροι» έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Ορφανίδη, Μπουόλι και Γιουκούδη!

Η υπεροχή της «Βασίλισσας» καρποφόρησε τελικά στο 65’, όταν μετά από κόρνερ του Μπουκουβάλα, ο Στίκας με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιμόπουλου, γράφοντας το 2-0!

Στο 69’ ο Μπουόλι μόνος μέσα στην αντίπαλη περιοχή προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω αντί να σουτάρει και έχασε τη μπάλα, χάνοντας μαζί και την σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει!

Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Μίγγο στο 80’ να έχει ένα καλό σουτ που κατέληξε άουτ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 87’ νέο σουτ από τον Κουέβας έφυγε ψηλά άουτ.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπουόλι, το οποίο κέρδισε ο Παπαχρήστος από τον Τσιμόπουλο!

Διαιτητής του αγώνα ήταν η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη (Λάρισας), με βοηθούς τους Τζιουβάρα (Κοζάνης) και Νίκζα (Λάρισας).

ΒΕΡΟΙΑ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης (70’ Μουχάλης), Μπουκουβάλας (85’ Παπαχρήστος), Στίκας, Καψάλης, Κολλαράς, Μπλέτσας, Μπελεβώνης (85’ Μασούρας), Γιουκούδης (68’ Ιωάννου), Ορφανίδης (68’ Κασέμι), Μπουόλι.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ρότσα): Τσιμόπουλος, Γώγος (60’ Κουέβας), Βασιλάκης (46’ Ντόντης), Ρίζος (60’ Ρούσης), Τρομπούκης, Μαρτίνεζ, Μίγγος, Μπίκας (75’ Παππάς Ε.), Δρίτσας, Κωνσταντίνου, Σάνι (74’ Χατζάκος).

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή