Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 καί ώρα 6μ.μ., στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Πατρίδας “Ευστάθιος Χωραφάς”, πραγματοποιήθηκε συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων καί λοιπών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με βασικό θέμα συζήτησης: “Ενημέρωση για την απαλλαγή Φ.Π.Α. από πραγματοποίηση εκδηλώσεων”.

Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για ισχύοντα μέτρα που αφορούν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων (τρόπος υποβολής αιτήματος, αριθμός εκδηλώσεων ανά έτος, αφαίρεση του πλαφόν συναλλαγών) σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υφυπουργό οικονομικών κ.Βεσυρόπουλο Απόστολο καί ψηφίστηκε την 23η Μαρτίου 2023 από την Βουλή των Ελλήνων.

Στην συνάντηση κλήθηκε και παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυροπουλος Απόστολος, ως καθ’ύλην αρμόδιος επί του θέματος καί ο καταθέσας την σχετική τροπολογία, ενημερώνοντας και απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν για το θέμα αυτό, καθώς και σε άλλα αρμοδιότητος του πού αφορούν τα Ν.Π. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Η τροπολογία αυτή είναι ευνοϊκότερη για τα Ν.Π. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούν εκδηλώσεις, συγκριτικά με τα ισχύοντα μέχρι 31/12/2022 καθώς και τα ισχύοντα μέχρι την ψήφιση της και αφορούσαν το κατ’ έτος πλαφόν συναλλαγών. 

Ο εκπ/πων τους παρ/νους

Αντώνης Καγκελίδης

Πρόεδρος π.σ. Πατρίδας & Ταμίας Π.Ο. Ελλάδας

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή