ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας Άγγελο Τόλκα: “Σκιαμαχεί ο κος Μητσοτάκης για τον φράχτη στον Έβρο όμως κατά την   διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2015-2019, δεν απειλήθηκε η Αθήνα από τρομοκρατικό χτύπημα, όπως σήμερα επί ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν χρειάστηκε ανταποκρίθηκε στα ζητήματα που προέκυψαν με μεγάλα κύματα μετανάστευσης”, δήλωσε ο Βουλευτής Ημαθίας και πρώην Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΤΛΑΣ TV. 

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να είναι και θα είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές. Αυτό φαίνεται και σε επίπεδο κοινωνίας. Ποιο είναι το τερατούργημα που επικαλείται αλήθεια ο κος Μητσοτάκης σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας; Τερατούργημα είναι η συνέχεια διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση που δημιούργησε κρίσεις ακρίβειας, οικονομίας, δημοκρατίας και υγειονομική. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε πολλά παράδοξα που τείνουν να δημιουργηθούν ενόψει εκλογών επικρίνοντας τη στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επιλέξει να σύρει σε δεύτερες και τρίτες εκλογές τη χώρα μέχρι να γίνει ξανά πρωθυπουργός και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας προοδευτικής κυβέρνησης με σχέδιο αλλαγής που καλούνται να στηρίξουν τα προοδευτικά κόμματα και όλος ο δημοκρατικός κόσμος. 

Ως προς την ακρίβεια, ο Άγγελος Τόλκας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει το χρήμα στους λίγους κι έχει θέσει στο περιθώριο το μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως τους  νέους, τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους. Περιέγραψε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για προστασία πρώτης κατοικίας, αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενίσχυση της οικονομίας.

Επιπλέον, τονίστηκε το σημαντικό θέμα του ΕΚΑΒ στην Ημαθία που το προσωπικό του είναι ολιγάριθμο και με κακές αμοιβές. Η ΝΔ έπρεπε να επενδύσει στην υγεία, με το μάθημα που όφειλε να λάβει από τον κορωνοϊό, δεν το έλαβε ώστε να στηρίξει την υγεία του λαού.  

Καταλήγοντας, ο Άγγελος Τόλκας τόνισε τη σημασία για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ  έχοντας στο πλευρό του όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους, τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς, ώστε να αποφευχθούν ακροδεξιές επιλογές μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή