Μια απρόσμενη για πολλούς εξέλιξη, αναμενόμενη όμως για όσους ήξερα το “κάτι παραπάνω” για τα Δημοτικά πράγματα της Βέροιας, αποφασίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (31/3/2023) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας “Δράση με Γνώση”, του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη

Σε σχετικά τεταμένο κλίμα, χωρίς όμως υπερβολές και εξάρσεις, τέθηκε από μια σειρά δημοτικών συμβούλων το αίτημα να υπάρξει στροφή 180 μοιρών στην πορεία της δημοτικής αρχής, μετά την τροπή – ντροπή που έλαβε το θέμα με τα διατηρητέα που πέφτουν, τον βιολογικό που γίνεται αφορμή για συνεχή δημοσιεύματα, τον καταυλισμό Εργοχωρίου, την κάκιστη κατάσταση στους δρόμους της Βέροιας (και όχι μόνο τώρα που γίνονται εργασίες για οπτικές ίνες και φυσικό αέριο) και άλλα θέματα. 

Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αντιλαμβανόμενος πως όλα τα παραπάνω δεν τα θέτουν απλά μερικοί δημοσιογράφοι και 2-3 μονίμως γκρινιάρηδες πολίτες, ανταποκρίθηκε στο αγωνιώδες αίτημα και εισηγήθηκε ριζικές αλλαγές, όχι μόνο στην διοίκηση του δήμου, αλλά και στην ίδια την δημοτική του ομάδα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του InVeria.gr, θα γίνει αντικατάσταση όλων των αντιδημάρχων που έχουν πάνω από 4 χρόνια θητείας (όσων ήταν δηλαδή αντιδήμαρχοι και στην προηγούμενη θητεία του). 

Επιπλέον, θα γίνει κάλεσμα να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην διοίκηση του Δήμου υποψήφιοι του συνδυασμού του που δεν εξελέγησαν (όπως ο ζαχαροπλάστης Αργύρης Σακαλής και η συμβολαιογράφος Ντίνα Παπαδοπούλου), προκειμένου να υπάρξει ανανέωση αφενός, αλλά και εφεδρείες, σε περίπτωση που κάποιος από τους αντιδημάρχους αντιδράσει και παραιτηθεί από την θέση του. 

Ακόμη, ο Δήμαρχος πρότεινε στην ομάδα να οριστεί Γενικός Γραμματέας του Δήμου ο πρώην διευθυντής της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, Γιάννης Καμπούρης, προκειμένου να υπάρξει νέα δυναμική και στον συντονισμό των υπηρεσιών του Δ. Βέροιας. 

Μια καινοτόμα πρόταση ήταν ο διορισμός του παλιού συνοδοιπόρου, μετά “εχθρού” και εσχάτως εκ νέου φίλου του Δημάρχου, Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, στην θέση του “Συμπαραστάτη του Δημάρχου”, μια νέα θέση που προέκυψε μετά την αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου να εκλέξει “Συμπαραστάτη του Δημότη”. 

Λόγω της σοβαρότητας των αλλαγών, δόθηκε διορία μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα για να το σκεφτούν και να το “χωνέψουν” όλοι, παράλληλα με τον πασχαλινό… οβελία. 

Από την Τρίτη του Πάσχα θα έχουμε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, τις νεότερες εξελίξεις. 

Υ.Γ.: Πληροφορίες που ανέφεραν ότι κάποιο μέλος της παράταξης του Δημάρχου στο άκουσμα όλων των παραπάνω αποφάσισε να διαγράψει χιλιάδες φωτογραφίες του από τα social media ως ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή