Δελτίο Τύπου από υποψήφιο βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Αντώνη Μαρκούλη:

Τρία σοβαρότατα θέματα έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας 27 Μαρτίου ο Αντώνης Μαρκούλης, υπ. Βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, εξέλιξη που θα έδινε ανάσα σε 60.000 στρέμματα τεύτλων καθώς και στην παραγωγή ελληνικής ζάχαρης. Ο Αντώνης Μαρκούλης τόνισε ότι υπάρχει δικαστική απόφαση, που προβλέπει την επαναφορά της ΕΒΖ σε ρυθμούς παραγωγής, απόφαση που μέχρι σήμερα δεν έχει τηρηθεί. Απεναντίας, εκτυλίσσεται η απογύμνωση της Βιομηχανίας από τον μηχανολογικό εξοπλισμό της, από έναν δήθεν «σωτήρα» επιχειρηματία που έφερε στο εργοστάσιο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν η ανάγκη επαναλειτουργίας των σιδηροδρόμων μετά το δυστύχημα των Τεμπών, κάτι που κακώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, με συνέπεια οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι να επιβαρύνονται με αυξημένο κόστος μετακίνησης στα πανεπιστήμιά τους και στους τόπους εργασίας τους αντίστοιχα. Ο κ. Μαρκούλης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να στηλιτευθεί αυτή η πολιτική της κυβέρνησης, προτείνοντας άμεση λειτουργία των τρένων, αλλιώς να ληφθεί μέριμνα για άμεση κάλυψη της διαφοράς στην τιμή.

Στο τρίτο θέμα, ο Αντώνης Μαρκούλης ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για την περίπτωση κατάσχεσης εργατικής κατοικίας που απασχολεί το πανελλήνιο το τελευταίο εικοσιτετράωρο. «Είναι χρέος μας να πάρουμε θέση, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση χαϊδεύει τους Πάτσηδες και τα funds. Εξάλλου υπάρχει απαγόρευση κατάσχεσης της εργατικής κατοικίας, πολλώ μάλλον όταν είναι και πρώτη κατοικία…» τόνισε ο κ. Μαρκούλης.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή