Δελτίο Τύπου από Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας: Με συγκίνηση και με  επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες 26/ 3 τα αποκαλυπτήρια στην πλατεία Τσερμενίου, του Μνημείου Μικρασιατων Προσφύγων παρουσία του Υφυπ. Οικονομικών, Βουλευτών, Αντιπ/ρχη, Δημάρχου, Αντιδ/ρχων, εκπροσώπων Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων και φορέων της πόλης μας και όμορων Νόμων!

Τον ασθενούντα Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Πανοσ/τατος Αρχιμανδρίτης κ Αθηναγόρας που τέλεσε την Επιμνημόσυνη δέηση!

Η κατασκευή του Μνημείου ήταν χρόνιο αίτημα του Συλλόγου και επιτέλους βρήκε “ευήκοον ούς” στο  Δημ.Συμβούλιο και στον Δήμαρχο μας κ.ΚΩΝ. ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗ!

Το Μνημείο είναι Επιβλητικό, Ευδιάκριτο και Ξεχωριστό, τοποθετημένο στην εμβληματική πλατεία του Τσερμενίου της προσφυγομάνας πόλης μας γιατί εδώ πρωτοεγκαταστάθηκαν οι προσφυγες!

Αναπαριστά ένα ογκώδες ανοιχτό βιβλίο  που στην μία σελίδα αναγράφονται  οι κυριότερες περιοχες που ανθησε ο Ελληνισμός και στην απέναντι μια ξεκληρισμένη μάνα με το παιδί της που κρατά έναν μποχτσά!!

Η “ανάγνωση” σταματά στην σελίδα με την χρονολογία 1922!!. Είναι η χρονιά της Μικρ. Καταστροφής, της Γενοκτονίας και της προσφυγιάς αλλά κυρίως το οριστικό τέλος του πανάρχαιου Ελληνισμού από τις πατρίδες του Ομήρου από την Ιωνία, του Θαλή από την Μίλητο, του Ηράκλειτου απ την Έφεσο κ.λ.π.

Παραδίδουμε σήμερα ένα Μνημείο που θα θυμίζει τα θλιβερά γεγονότα και θα αποτρέπει την ΛΗΘΗ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του Λαού αλλά κυρίως των Ταγών μας!

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια απο τις Αλησμονητες πατρίδες με την ορχήστρα ΜΕΛΟΡΥΜΟΙ του Συλλόγου και με μια μικρή Δεξίωση catering στους παρευρισκομένους!

Τέλος την εκδήλωση ελάμπρυνε με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Δήμου !

εκ του Δ.Σ

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Ν

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ εκφράζουμε τις θερμές Ευχαριστίες προς το Δημ.Συμβούλιο και προσωπικά στον Δήμαρχο κ.ΚΩΝ.ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗ που ανταποκρίθηκε στην οικονομική στήριξη και υλοποίηση του αιτήματος για την κατασκευή του Μνημείου!

Ιδιαιτέρως και στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ Περιβάλλοντος κ.ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ για την επίβλεψη της ανάπλασης και της διαμόρφωσης του χώρου και την αγαστή συνεργασία μέχρι παραδόσεως του έργου!!

εκ του Δ.Σ.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή