Πέρα από τα απαραίτητα σύγχρονα εργαλεία και τον εξοπλισμό μιας εταιρείας, μεγάλη σημασία για την τόνωση της αυτοπεποίθησης των εργαζομένων έχουν και τα ρούχα εργασίας.  

Τα κατάλληλα ρούχα εργασίας, πέρα από τον παράγοντα της ασφάλειας, προσθέτουν στους υπαλλήλους επιπλέον σιγουριά και καλύτερη διάθεση. Επίσης ενισχύουν τη διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας και ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα βοηθά ιδιαίτερα στην καθιέρωση μιας αυθεντικής εταιρικής ταυτότητας. Καλοσχεδιασμένες στολές εργασίας  αποτελούν και ένα ισχυρότατο διαφημιστικό όπλο το οποίο βοηθά στο χτίσιμο μιας ισχυρής επωνυμίας και κατά συνέπεια και στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Εδώ εξετάζουμε 5 λόγους για τους οποίους οι καλοσχεδιασμένες στολές ενισχύουν την παραγωγικότητα

Η εμφάνιση μετράει

Μια κατάλληλη στολή εργασίας, πέρα από το ότι κάνει τον ίδιο τον υπάλληλο να αισθάνεται καλύτερα, βοηθάει πάρα πολύ και στην εικόνα που δείχνει η επιχείρηση προς τα έξω και κυρίως στους πελάτες της. Η κατάλληλη εμφάνιση περνάει το μήνυμα ότι οι υπάλληλοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο εργασίας και έχουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες 

Περισσότερος χρόνος – λιγότερο άγχος το πρωί 

Ο χρόνος που εξοικονομεί ο υπάλληλος το πρωί όταν ξέρει ακριβώς τι ρούχα θα φορέσει είναι κρίσιμος για την έγκαιρη μετάβαση στην εργασία του και κατά συνέπεια και σε ένα καλύτερο ξεκίνημα της μέρας, με λιγότερο άγχος και καλύτερη διάθεση.

Είναι ώρα για δουλειά

Όταν ένας υπάλληλος φορά στολή εργασίας, είναι εξαιρετικά πιθανότερο να μπει στο κλίμα της εργασίας (frame of mind) πιο άμεσα, πιο αποτελεσματικά και πιο παραγωγικά. Η στολή βοηθά κάθε υπάλληλο να συνειδητοποιήσει γρήγορα ότι βρίσκεται σε έναν χώρο εργασίας  και ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά.

Οι δικοί μας υπάλληλοι ξεχωρίζουν

Υπάλληλοι που είναι ομοιόμορφα ντυμένοι με τη στολή εργασίας δίνουν αμέσως την χαρακτηριστική εικόνα της εταιρικής ταυτότητας, ξεχωρίζοντας την εταιρεία σας από οποιαδήποτε άλλη στον ανταγωνισμό. Η εικόνα αυτή δυναμώνει το πρεστίζ της εταιρεία σας, αλλά παράλληλα βοηθά συχνά το κοινό, στο να αναγνωρίσει το αντικείμενο εργασιών σας και να επικοινωνήσει μαζί σας.

Ισότητα – συλλογικότητα

Σε έναν  εργασιακό χώρο όπου κάθε υπάλληλος ντύνεται διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές εξαιτίας των στυλιστικών  επιλογών, είτε αυτές αφορούν το οικονομικό κομμάτι, είτε αφορούν ακραίες επιλογές.  Όταν υπάρχει μια ενιαία στολή εργασίας, οι υπάλληλοι αισθάνονται πιο ίσοι ανάμεσά τους και έτσι, υπάρχει περισσότερη πιθανότητα για καλύτερο κλίμα, μεγαλύτερη συλλογικότητα, αλληλεγγύη και κατανόηση μεταξύ των συναδέλφων – υπαλλήλων.

Tips για την σωστή επιλογή στολής εργασίας:

Καλός σχεδιασμός, άνεση, ιδιαίτερη προσοχή στα μεγέθη και στην ποιότητα των υλικών για να μην υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις;

Δεν προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος εις βάρους του αισθητικού αποτελέσματος, διότι αυτό θα μας οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή