Με λαμπρότητα και επισημότητα  πραγματοποιήθηκαν  το Σάββατο (25.03.2023) στη Νάουσα και στις Κοινότητες οι επετειακές εκδηλώσεις της για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στη Νάουσα, οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, έλαβαν χώρα, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άγγελου Τόλκα, ως εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων. 

Τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης υποδέχτηκε στη Νάουσα νωρίς το πρωί στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου τελέστηκε, το πρωί, Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, αντιπροσωπειών όλων των Σχολείων με σημαίες και πλήθους πιστών. 

Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική Εταιρεία Ναούσης και ο  Στρατός και ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την Εκπαιδευτικό του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Μαρία Σγουρίδου. Ακολούθησε η παρέλαση, με επικεφαλής τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής  Χρήστο Μπαμπαλή, στην οποία συμμετείχαν πολιτιστικά σωματεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και ο Στρατός.

Σε μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας ανέφερε: 

H 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας, με μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής αυτοπεποίθησης, που φτάνουν στις καρδιές των Ελλήνων από άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας και στην ψυχή ολόκληρου του Ελληνισμού. 

Με ταπεινότητα, σεβασμό και συγκίνηση, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον Αγώνα για την ελευθερία και την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην Ηρωική Πόλη της Νάουσας και στις Κοινότητές μας, με συναισθήματα υπερηφάνειας για το ιστορικό μας παρελθόν, τιμούμε σήμερα, με την δέουσα λαμπρότητα τις θυσίες και  τον αγώνα των προγόνων μας. 

Ο καθένας μας, ξεχωριστά, νιώθουμε βαθιά συγκίνηση και δέος, ενθυμούμενοι τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του ευλογημένου τόπου μας. 

Σήμερα, κρατάμε στις καρδιές μας, ως φωτεινό παράδειγμα, την δύναμη και το σθένος των προγόνων μας και προχωράμε όλοι μαζί με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη για ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον για όλους τους συνδημότες μας και τις επερχόμενες γενιές. 

Χρόνια πολλά Νάουσα!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!” 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή