ΔΤ από Κέντρο Κοινότητας Δ. Βέροιας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η βιωματική παρέμβαση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με θέμα: «Σχολική Βία και Εκφοβισμός». Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν στις 15, 17 & 22 Μαρτίου 2023 από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας, Ιωάννα Κακολύρη-Κλίτση και την ψυχολόγο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Βέροιας, Στεργιανή-Ραφαέλα Φόλιου. 

Οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων της Δ΄ και Ε΄ τάξης εξοικειώθηκαν με τον ορισμό, τις μορφές, τα χαρακτηριστικά του θύτη/ θύματος και τις συνέπειες της σχολικής βίας-εκφοβισμού. Συζητήθηκαν αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης του φαινομένου από μέρους των  θυμάτων. Έμφαση δόθηκε στα είδη των παρατηρητών και το καθοριστικό ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν στη διατήρηση ή εξάλειψη των φαινομένων σχολικής βίας-εκφοβισμού. Με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού συζητήθηκαν θετικοί τρόποι αντίδρασης από μέρους των παρατηρητών. Συμφωνήθηκε από κοινού ότι οι ενεργοί υποστηρικτές του θύματος συμβάλουν στη διακοπή του φαύλου κύκλου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή,  κο Κωνσταντίνο Ζαφειρίου, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας για την πρόσκληση και τη συνεργασία τους, καθώς και τους μαθητές/τριες για την ενεργό συμμετοχή τους.

Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε παρόμοια πρόσκληση, με στόχο τη συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή